Ферментиралите храни са най-добрият начин да заредите организма си с

...
Ферментиралите храни са най-добрият начин да заредите организма си с
Коментари Харесай

Вижте шест от най-полезните ферментирали храни

Ферментиралите храни са най-хубавият метод да заредите организма си с витамини, минерали, пробиотици и ензими. Добрите бактерии усъвършенстват храносмилането, покачват имунитета, подкрепят тялото да резервира килограмите си в норма и още куп други изгоди за здравето. Известно е, че храни, като кисело мляко и зеле, са богати на пробиотици - положителни бактерии, които порастват по време на ферментационния развой. Ето 6 от най-полезните ферментирали храни:

1. Кисело зеле
Направена от зеле и сол, тази ферментирала храна доставя здравословна доза пробиотици и фибри. Киселото зеле е нискокалорична харна, богата ан витамини, минерали и микроелементи.

2. Кимчи
Кимчи съставлява ферментирали зеленчуци, главно зеле и прилича българското кисело зеле, само че с доста добавени подправки — пикантен червен пипер, сок от чесън и лук, домати и други.
Това е обичайно корейско ядене.

3. Кефир
Това е ферментирала млечна напитка, произхождаща от населяващите Централна Азия тюркски, монголски и тибетски нации. Получава си след коагулация на краве, козе или овче мляко благодарение на кефирени зърна. Възможно е и потреблението на конско мляко - назовава се кумис. Кефирените зърна са композиция от бектерии и дрожди в матрица от протеини, липиди и захари.

3. Темпе
Темпе е обичаен соев хранителен артикул, произлизащ от Индонезия. Прави се с следена ферментация на соеви зърна и се оформя в сбита форма, напомняща вегетариански бургер. Ферментационният развой на темпето му придава по-високо наличие на протеини, диетични фибри и витамини.

4. Мисо
Мисо е обичайната японска фалшификация, създадена посредством ферментация на соя със сол и гъбата мухъл Aspergillus orwzae мисо. Пречиства организма от нездравословните, нездравословни храни укрепва и имунната система.

5. Кисело мляко
Киселото мляко е млечно кисел артикул, който се получава посредством ферментация на мляко. Пробиотиците в киселото мляко оказват помощ за усвояването на лактозата.

6. Ябълков оцет
Ябълковият оцет се получава посредством окисляване на етанола при сладка ферментация на плодовете. Използва се от епохи за лекуването на гъбички и чревни инфекции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР