Ферма за криптовалута в Българово край Бургас само за месец

...
Ферма за криптовалута в Българово край Бургас само за месец
Коментари Харесай

Ферма за криптовалута краде ток за 70 бона на месец

Ферма за криптовалута в Българово край Бургас единствено за месец е откраднала ток, колкото е потреблението на градчето за две години.

Складът за виртуалната валута се е помещавал в изоставена постройка в центъра. Повече от година никой в Българово не е схванал, че в порутената и изоставена от години постройка на някогашен ресторант, се прави противозаконна активност. Помещението е било отдадено чартърен за символичната сума от 50 лева на месец, заяви БТВ. 

При получения сигнал в полицията, че се употребява огромно количество ток, проверяващите в началото помислили, че става въпрос за наркоферма. При инспекция на място разкрили 75 устройства за копаене на биткойни и друга криптовалута, ползващи нелегално електричество.

„ Хората, които живеят наоколо ми съобщаваха, че заран рано и вечер късно им стопира електрозахранването. Нещо, което също са ми казвали хората е, че се чува звук от климатик. Това е! Нищо друго “, описа кметът на Българово Йордан Йорданов.

По първични данни кражбата на ток е за 70 хиляди лева на месец. За съпоставяне, уличното осветяване и всички публични здания в града харчат ток за 35 хиляди лева на година.   

„ Тази инспекция е установила, че става въпрос за кражба на електрическа енергия, Предстои към този момент да се калкулират точните количества на непозволено използваната електрическа енергия “, посочи представителят на ЕВН Крум Косев. 

За кражбата на ток на място служителите на реда са задържали 33-годишен мъж. Започнато е досъдебно произвеждане за незаконно присъединение към електропреносната мрежа, като наказването е до 5 година затвор и санкция до 15 хиляди лева Разследва се и по-тежко съзнателно закононарушение. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР