Ферма за бели и черни трюфели има вече в двора

...
Ферма за бели и черни трюфели има вече в двора
Коментари Харесай

Ученици се натъкнаха на изключително скъпа находка в двора на школото

Ферма за бели и черни трюфели има към този момент в двора на Професионалната гимназия по електроника “А. С. Попов” във Велико Търново. Скъпите гъби бяха открити от възпитаници през май тази година, написа Янтра през днешния ден.

“Те виреят към кореновата система на многогодишни иглолистни и широколистни дървета. Благодарение на това, че паркът ни е добре поддържан и въздухът минава добре сред тях, очевидно са намерили положителни условия, с цел да се появят”, изясни шефът на учебното заведение Нели Николова.

Дворът на школото към този момент е измит и заварден. Тази част от него, където са трюфелите, се простира на повърхност от 3,5 дка. Тя е заградена и се охранява непрекъснато.

От учебно заведение са взели и куче от общинския подслон, което да пази скъпите гъби, които са един от най-големите специалитети в кулинарията. Във Фермата за трюфели живеят и 17 катерички, за които са сложени къщички с хранилки за зимата.

От тази година част от учениците в гимназията, които членуват в двата екоклуба, ще имат задача да търсят и събират трюфелите. Те са основани по план, финансиран от просветното министерство.

“Тези трюфели са подарък господен, тъй като нашите възпитаници работят напълно с компютри, без значение от специалността. Хубаво е, че в свободното си време те няма да посещават задимени заведения, а ще са заети с търсенето на трюфели”, разясни Николова.

Тя добави, че ПГ по електроника няма да се устоя от продажбата на гъбите, само че най-малко ще може да си купи нов компютър, който да е в интерес на учениците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР