Ферари удължи с три години договора на втория си пилот

...
Ферари удължи с три години договора на втория си пилот
Коментари Харесай

"Ферари" удължи договора на Шарл Льоклер с 3 години

" Ферари " удължи с три години контракта на втория си водач Шарл Льоклер и той е към този момент до края на сезон 2024. 22-годишният монегаск направи отличен сезон в " скудерията ", като завоюва две надпревари (с едно повече от 4-кратния първенец Себастиан Фетел), имаше 7 полпозишъна (два на немския си съотборник) и приключи на 4-о място в класирането с 264 т. (с 24 повече от Фетел, който остана 5-и).

„ Много съм благополучен, че оставам. Да карам през миналия сезон за най-титулувания отбор във Формула 1 бе сбъдната фантазия за мен. Нямам самообладание да се насладя на даже по-дълбока връзка с тима след интензивната и вълнуваща 2019-а година. Ще забележим какво ще предложи бъдещето – нямам самообладание новият сезон да стартира! “, съобщи Льоклер.

Новият му контракт слага под още по-голямо подозрение бъдещето във " Ферари " на Фетел. Договорът на германеца изтича след края на сезон 2020. Фетел искрено се провали в няколко надпревари, с което си навлече рецензии даже и от босовете на отбора. Освен това, обществено знае се, че " Ферари " договаря с шампиона Люис Хамилтъ ( " Мерцедес " ).

„ С всяко минало съревнование тази година, нашето предпочитание да удължим контракта с Шарл стана даже по-голямо и решението значи, че той ще бъде измежду нас в идващите пет сезона. Шарл е част от нашето семейство от 2016 г. и ние сме повече от горди от резултатите, които реализираме с водачи от нашата академия. Затова сме доста задоволени да обявим, че той ще бъде измежду нас още доста години и съм сигурен, че дружно ще напишем доста нови страници в историята на „ скудерията ", се споделя в публично изказване от " Ферари ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР