Ферари трябва да се уверят, че могат да се справят

...
Ферари трябва да се уверят, че могат да се справят
Коментари Харесай

Ферари трябва да се уверят, че могат да се справят с Леклер

Ферари би трябвало да се уверят, че могат да се оправят със смелото решение да наемат Шарл Леклер за идващия сезон във Формула 1, счита основният инженер на Скудерия Джок Клиър. Леклер ще стане вторият най-млад водач в дългата история на Ферари във Формула 1, когато размени международния първенец от 2007 година Кими Райконен следващата година. Пилотът на Заубер направи Гран При дебюта си едвам тази година, само че положителното показване му оказа помощ да получи бърза покана от Скудерия.

" Един от мненията, които доста хора направиха, бе " той подготвен ли е ". Е, ние също би трябвало да бъдем подготвени. Във Ферари би трябвало да сме готови, с цел да създадем тази стъпка. Това бе самоуверен ход и ние всички се радваме, че го направихме. В същото време обаче би трябвало да бъдем подготвени да му дадем опция и да го поддържаме. Да се надяваме, че ще реализираме дружно огромни неща. Мисля, че връзката му със Себастиан ще бъде значима. Трябва да се уверим, че сме положителни и растем като екип ", разяснява Клиър.
Preparations are underway for @Charles_Leclerc's arrival at @ScuderiaFerrari and it’s fair to say everyone there is quite excited >> https://t.co/FRGw8fJHMa #F1 pic.twitter.com/oupslWY7Sf
— Formula 1 (@F1) November 20, 2018
Леклер финишира като " най-хубав от останалите " – зад Мерцедес, Ред Бул и Ферари в Бразилия и това бе петият път през сезона, в който го прави. Клиър, който има опит с доста международни първенци, ще изиграе основна роля в приобщаването на Леклер във Ферари и може да се трансформира в негов спортен инженер. Въпреки че Ферари са доста разчувствани от идването на Леклер и са впечатлени от неговите старания тази година, съгласно Клиър младият водач ще срещне ново предизвикателство, карайки в челото.

" Ние познаваме Леклер от дълго време. Имаме положителни връзки с него още от дните му в академията на Ферари, тъй че той не е ново лице за нас. Със сигурност в първия си Ф1 сезон той сподели огромен капацитет и мисля, че всеки е разчувствуван от това, което следва. Всеки знае под какво напрежение ще бъде подложен, само че това е предизвикателство и за нас ", добави Клиър.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР