Ферари правят всичко по силите си да преминат границата от

...
Ферари правят всичко по силите си да преминат границата от
Коментари Харесай

Ферари гонят границата от 1 000 кс с Мерцедес

Ферари вършат всичко по силите си да преминат границата от 1 000 кс със задвижващата си единица за сезон 2018 във Формула 1. По всяка възможност това ще съумеят да създадат и главните им съперници Мерцедес, които към края на декември разкриха, че са на към 50 кс от четирицифрения " връх ".
Приближеният до Скудерия публицист Лео Торини разкри, че " черните кончета " също поставят големи старания: " Едно от преимуществата на Мерцедес е в по-ниското тегло на целия пакет, само че Ферари към този момент съумяват да усъвършенстват своя. В тестовия стенд към този момент бяха достигнати 1 000 кс върхова мощ ".

Торини има вяра, че през 2018-а Ферари ще имат комфортен късмет да излязат против Мерцедес с изравнени сили: " От аеродинамична страна данните от въздушния тунел демонстрират, че са направени значими стъпки, макар чв това най-рано ще може да го забележим на първите проби в Барселона ".

Тази година моторът на германците реализира връх на дино, отбелязвайки над 50% топлинна резултатност. В модерните мотори това е един от главните индикатори за положителната работа, а във Ф1 играе голяма роля поради ограничаването в потока на гориво, което е 100 кг/ч.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР