Ферари потвърди официално, че ще подпише договор с Люис Хамилтън

...
Ферари потвърди официално, че ще подпише договор с Люис Хамилтън
Коментари Харесай

Ферари потвърди договора с Люис Хамилтън

Ферари удостовери публично, че ще подпише контракт с Люис Хамилтън от 2025 година Италианският отбор от Формула 1 го направи с.

„ Скудерия Ферари на драго сърце оповестява, че Люис Хамилтън се причислява към тима с дълголетен контракт “, се споделя в известието. Точният период на договора обаче не е прочут. По-рано през днешния ден се разбра, че, само че нямаше публично удостоверение.

Досегашният тим Мерцедес на британеца разгласи, че Хамилтън е задействал уговорка в договора си, която му разрешава да си тръгне след края на сезон 2024. Това ще постави завършек на 17-годишно партньорство на Хамилтън с тимове, които употребяват мотори „ Мерцедес “. Кариерата му стартира в Макларън, с който стана международен първенец през 2008 година, а по-късно мина в заводския отбор на Мерцедес, където завоюва шест трофеи.

„ Прекарах невероятни 11 години с този тим и се гордея с това, което постигнахме дружно. „ Мерцедес “ е част от живота ми, откогато бях на 13 години. Това е мястото, където съм израснал, тъй че решението да напусна беше едно от най-трудните, които в миналото съм вземал. Но моментът е подобаващ да направя тази крачка и съм разчувствуван, че поемам ново предизвикателство “, съобщи Хамилтън.

Британецът е най-успешният водач във Формула 1. Той дели първата позиция по международни трофеи с Михаел Шумахер с по седем. Освен това Хамилтън е единственият с повече от 100 победи (103) и 100 полпозишъна (104).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР