Ферари обяви, че няма да използва логото Mission Winnow, което

...
Ферари обяви, че няма да използва логото Mission Winnow, което
Коментари Харесай

"Ферари" премахва рекламата на "Филип Морис" за следващите два старта във Формула 1

Ферари " разгласи, че няма да употребява логото Mission Winnow, което употребява върху своите болиди във Формула 1. Това ще важи за идващите два старта от сезона, които са Гран при на Канада и Гран при на Франция. В двете страни е изцяло неразрешено да се популяризират цигари и тютюневи артикули.

Скудерията популяризира един от своите съществени спонсори, " Филип Морис ", точно посредством акцията Mission Winnow. Макар и не публично тя промотира потреблението на артикули с понижен риск за здравето – нагреваемите цигари.

От началото на сезона " Ферари " беше без това лого единствено в един старт. Това се случи в първия кръг в Австралия, когато беше употребявано логото по случай 90-ата годишнина на Скудерията. Тогава държавното управление на Австралия заяви, че ще организира следствие, в случай че се популяризират тютюневи компании или артикули с понижен риск за здравето.

Компанията " Филип Мори " е най-дългогодишният сътрудник на Скудерията. Най-голямата тютюнева компания в света е сътрудник на " Ферари " от няколко десетилетия, само че логото на най-известния ѝ бранд " Марлборо " изчезна от 2011 година поради възбраната. Въпреки това " Филип Морис " продължава да дава по към 100 милиона $ на година на италианския отбор.

Следващите стартове от сезона във Формула 1 са Гран при на Канада (9 юни) и Гран при на Франция (23 юни).

От началото на сезона " Ферари " към момента няма победа, като към този момент минаха шест кръга. Дотук най-хубавото показване на Скудерията е второ място на Себастиан Фетел, извоювано в последния старт за Гран при на Монако.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (473)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР