Ферари е поставен в трудна ситуация, от която може да

...
Ферари е поставен в трудна ситуация, от която може да
Коментари Харесай

"Ферари" рискува проблеми в отбора със заповедите от бокса, смята шефът на "Мерцедес"

Ферари " е подложен в сложна обстановка, от която може да загуби доста поради заповедите от бокса. Това счита шефът на съперника на Скудерията " Мерцедес " Тото Волф. Австриецът разяснява случките от уикенда в Гран при на Китай, когато във " Ферари " подредиха на Шарл Льоклер да пропусне Себастиан Фетел.

От началото на сезона и в трите старта Льоклер получаваше заповеди, касаещи съотборника му. В Австралия и Бахрейн беше казано на водача от Монако да не прави изпреварвания.

" Ситуацията е сложна и в никакъв случай нещата не са единствено черни или единствено бели. Когато преследваш противника си постоянно искаш да го правиш с по-бързо движещия се болид. Себастиан мислеше, че е по-бърз и по тази причина от отбора му дадоха опция. Разбирам ги. Проблемът е, че когато започнеш да правиш такива неща се получава напрежение и рискуваш да създадеш по-големи проблеми ", сподели Волф.

През предишния сезон " Мерцедес " също прибегна до заповеди от бокса. Това стана в надпревари, в които Валтери Ботас отстъпваше позиция на борещия се за купата Люис Хамилтън.

В Китай " Сребърните стерли " вкараха Ботас и Хамилтън в бокса в една и съща обиколка. Това остави финландеца без късмет да се бори за успеха в конкуренцията. Волф обаче отбрани решението си.

" Нямаше смисъл да ги оставим на пистата да се притискат един различен и да рискуваме да не приключим, или да изпуснем успеха ".

След три старта " Мерцедес " е отпред при конструкторите със 130 точки, а " Ферари " има 73. Следващият старт е Гран при на Азербайджан на 28 април.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (457)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР