Фентъзи книги за супер герои, които спасяват света. Енциклопедии, четива

...
Фентъзи книги за супер герои, които спасяват света. Енциклопедии, четива
Коментари Харесай

Ето какво четат днешните гимназисти

Фентъзи книги за супер герои, които избавят света. Енциклопедии, четива за любопитни мистерии, хоръри или пък даже класици от българската литература. Палитрата от книги, които обичат да четат гимназистите от Професионалната гимназия по битова техника (ПГБТ) в Пловдив се оказа много обширна. Това стана ясно в учебното заведение по време на Националната седмица на четенето, проведена от МОН.

Инициативата в ПГБТ бе под наслов „ Книгата, която чета”, оповестиха вдъхновителките Десислава Желязкова, Борислава Лафчиева и Стефка Златарева, оповестява " Монитор ".

Трите преподавателки по български език и литература не смогват да нахвалят учениците от 11В – Александър Куртев, Георги Бъчваров, Никола Колев, Калоян Пашалиев, Константин Грозев и Атанас Аврамов, обобщили книгите, които четат във тип на презентация с авторски илюстрации вид комикс и текст. Не им отстъпват и връстниците от 11А, измежду които е Алекс Гунчалов, чиито обичани книги са: „ Два типа истина” на Майкъл Конъли, „ Килия №7” на Кери Дрюъри и биографична книга за Кими Райконен. Стивън Кинг се оказа създател, обичан както на Мартин Иванов от 10В, по този начин и на Дарио Пляков от 8Д. Радослава Македонска взе участие в самодейността с две свои стихотворения, като по този начин удостовери максимата, че единствено който чете, може да написа и авторски творби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР