Фенският сайт на ЦСКА fccska.com направи добър анализ за представянето

...
Фенският сайт на ЦСКА fccska.com направи добър анализ за представянето
Коментари Харесай

Юга е за халфовата линия на ЦСКА, Кареасо е истинско попадение

Фенският уебсайт на ЦСКА fccska.com направи добър разбор за представянето на всеки един футболист през предишния сезон. След като публикувахме материали за вратарите и бранителите, през днешния ден е ред на халфовата линия.
 Снимка 585567
Източник:

Митко Митков - 1 влизане в група в контролни срещи. Средна оценка - 4.67.

Записа единствено една влизане в група за другарски мач. Беше даден чартърен на Берое Стара Загора, само че след единствено 6 мача се контузи тежко и се завърна в ЦСКА. Беше продаден на Септември София в първите дни на януари 2023, където не съумя да помогне на отбора да се избави и изпадна във Втора лига след 10 мача с 1 гол. Тежките травми като, че ли не разрешиха да се развие на равнище ЦСКА.
 Снимка 614663
Източник:

Амос Юга - 37 изиграни мача (29 мача за състезание, 2 мача за купата на България, 6 мача за Лига на конференциите); 3393 изиграни минути (2741 минути за състезание, 194 минути за купата на България, 458 за Лига на конференциите); 1 гол за първенство; 9 жълти картона (7 картона за състезание, 2 за Лига на конференциите); 14 изиграни мача с 825 изиграни минути с 1 гол и 3 жълти картона в контролни срещи. Средна оценка - 8.18.

Започна сезона на познатия си пост - отбранителен халф и се показа както постоянно сполучливо. След това бе преквалифициран на пост лявостоящ централен бранител в скица с трима. Остави отлични усещания на тази позиция в края на есенния полусезон и при започване на пролетния. В края на втория полусезон бе надигран с експедитивност от крилата на няколко тима, личеше се, че против доста бързи футболисти изпитва компликации. В последния мач се завърна на изконната си позиция и бе ослепителен против безконечния зложелател. Подписа и нов контракт. Освен играта му, би трябвало да споменем ролята на водач, която има в съблекалнята на отбора. С тази характерност са наясно и в родината му, откакто бе повдигнат за капитан на ЦАР.
 Снимка 616907
Източник:

Станислав Шопов - 37 изиграни мача (29 мача за състезание, 3 за купата на България, 5 за Лига на конференциите); 2142 изиграни минути (1731 минути за състезание, 137 за купата на България, 274 за Лига на конференциите); 1 гол за първенство; 2 асистенции за първенство; 7 жълти картона (5 картона за състезание, 1 за купата на България, 1 за Лига на конференциите); 12 изиграни мача с 648 изиграни минути с 2 гола и 2 асистенции в контролни срещи. Средна оценка - 7.18.

Младокът стартира есенния полусезон на поста атакуващ полузащитник или дясно крило. Успя да вкара дебютно попадение, само че като цяло се изключваше от играта на моменти, а и ни се желае да бъде забъркан в много повече голови обстановки. През пролетта играеше по-често в халфовата линия и на моменти загатна за капацитета, който всички чакаме да разгърне. Успя да дебютира за националния тим на България, което е неоспорим триумф. Очакваме повече във втория сезон на осмицата на ЦСКА.
 Снимка 586259
Източник:

Джонатан Линдсет - 36 изиграни мача (29 мача за състезание, 3 за купата на България, 4 за Лига на конференциите); 2894 изиграни минути (2350 минути за състезание, 248 минути за купата на България, 296 за Лига на конференциите); 2 гола за първенство; 1 вкаран гол от дузпа след продължения за купата на България; 6 асистенции за първенство; 6 жълти картона (5 картона за състезание, 1 за купата на България); 12 изиграни мача с 648 изиграни минути с 2 гола и 2 асистенции в контролни срещи. Средна оценка - 8.18.

Един от двамата норвежци (трима, в случай че броим Бамба), които се причислиха към отбора ни през този сезон и оставиха отлични усещания. Ще използваме британския термин за халф в цялата междинна зона, офанзива и нахлуване, бокс ту бокс. Неичерпаема сила и битка по целия терен, съумява да сътвори и доста положения, изключително, когато се включва по лявата страна на нападението с де Нойер и Назон. Един от безспорните любимци на публиката и то единствено след един сезон в отбора. Очакваме да покаже още повече след цяла година в отбора и откакто до него играе и още един норвежец.
 Снимка 604274
Източник:

Лазар Туфегджич - 33 изиграни мача (26 мача за състезание, 1 мач за купата на България, 6 за Лига на конференциите); 1783 изиграни минути (1404 минути за състезание, 45 за купата на България, 334 за Лига на конференциите); 3 гола (2 за състезание, 1 за Лига на конференциите); 5 асистенции (4 за състезание, 1 за Лига на конференциите); 3 жълти картона за първенство; 14 изиграни мача със 792 изиграни минути с 2 гола в контролни срещи. Средна оценка - 6.27.

Сърбинът бе посрещнат с огромно очакване от почитателите на отбора, като се очакваше да бъде новия ни атакуващ полузащитник. В интерес на истината бе употребен основно по крилата или като втори нападател в схемата ни с трима бранители и без крила. Въпреки безспорния му принос след маркираните голове и дадени асистенции, по-скоро не съумя да завоюва сърцата на почитателите. Като че ли на това мнение остана и Саша Илич, тъй като в хода на сезона получаваше все по лимитирано време за изява и няма да е чудно, в случай че това се окаже и последния му сезон.
 Снимка 606243
Източник:

Жеферсон Телес - 28 изиграни мача (21 мача за състезание, 1 за купата на България, 6 за Лига на конференциите); 1667 изиграни минути (1400 минути за състезание, 97 за купата на България, 170 за Лига на конференциите); 1 гол за първенство; 13 жълти картона - споделен антилидер по този индикатор (10 картона за състезание, 1 за купата на България, 2 за Лига на конференциите); 13 изиграни мача със 730 изиграни минути с 2 жълти картона в контролни срещи. Средна оценка - 6.18.

Бразилецът с български паспорт приключи шести сезон в армейските редици, като се твърди, че това е неговият финален подобен, трансформира се и в чужденеца с най-вече записани мачове за ЦСКА като изравни по този индикатор Ибрахима Гай. На всичкото от горната страна се заприказва, че влиза и в проектите на Кръстаич за националния тим на България. В негов жанр играта му беше на приливи и отливи - ужасно доста картони и през този сезон. Бори се и пресича топки, само че и в никакъв случай не гледа напред, когато овладее такава. В някои от тежките мачове игра положително в напрегнатите моменти, видяхме го и да насочва много повече удари през този сезон, за злощастие бяха по-скоро неточни.
 Снимка 612214
Източник:

Марселино Кареасо - 26 изиграни мача (23 мача за състезание, 3 за купата на България); 1840 изиграни минути (1583 минути за състезание, 257 за купата на България); 3 гола за първенство; 1 вкаран гол от дузпа след продължения за купата на България; 4 асистенции за първенство; 6 жълти картона (5 картона за състезание, 1 за купата на България); 9 изиграни мача с 539 изиграни минути с 1 гол и 3 жълти картона в контролни срещи. Средна оценка - 8.73.

Венецуелският национал с колумбийско поданство има физика за крило, само че се наложи сполучливо и играе извънредно добре на постовете отбранителен халф и полузащитник. Изключително тичане по целия терен, борбеност, пресиране, лишаване на топката от съперника, бързо преодоляване и пробиви както към крилата, по този начин и към центъра. Въпреки, че заигра относително късно, с цел да успее да влезе във форма, а също по този начин и лекуваше контузия за известно време се трансформира в любим на последователите на ЦСКА и с неспокойствие ще чакаме новия сезон, с цел да го забележим в ролята на водач.
 Снимка 580152
Източник:

Йоан Бауренски - 5 изиграни мача (3 мача за състезание, 1 мач за купата на България, 1 за Лига на конференциите); 222 изиграни минути (130 минути за състезание, 46 за купата на България, 46 за Лига на конференциите); 2 жълти картона за Лига на конференциите; 4 изиграни мача с 232 изиграни минути с 1 жълт картон. Средна оценка - 6.13.

Игра при армейците в есенния полусезон като не съумя да запише доста минути, а в тези, в които се появи на терена не направи нещо запаметяващо се. Показа доста повече през същия този полусезон във втория ни отбор като записа 9 изиграни мача с 831 изиграни минути и 1 жълт картон, като беше и капитан на отбора. В началото на януари мина в Берое Стара Загора като изигра 11 мача за отбора през полусезона, като през множеството време се по-скоро от скамейката на отбора.
 Снимка 545507
Източник:

Федерико Варела - 5 изиграни мача с 276 изиграни минути, 1 гол и 1 асистенция в контролни срещи. Средна оценка - 3.25.

Точно 5 контролни срещи бяха нужни на Илич да реши, че няма да разчита на Варела през сезона като основен провинен за това беше отношението на халфа към играта и тренировките. Трябваше да стане края на декември, с цел да си откри нов тим - Финикс Райзинг Съединени американски щати. След 5 записани мача за отбора по-късно, треньорът ни е имал цялостно право.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР