Фенският сайт на ЦСКА fccska.com направи анализ на представянето на

...
Фенският сайт на ЦСКА fccska.com направи анализ на представянето на
Коментари Харесай

Бусато се превърна в един от лидерите на ЦСКА

Фенският уебсайт на ЦСКА fccska.com направи разбор на представянето на футболистите през миналия сезон. ТОПСПОРТ предлага първо частта за вратарите.

Густаво Бусато - 38 изиграни мача (32 мача за състезание, 6 мача за Лига на конференциите); 3752 изиграни минути - водач по този индикатор ( 3166 минути за състезание, 586 минути за Лига на конференциите); 24 чисти мрежи (20 за състезание, 4 за Лига на конференциите); 1 избавена дузпа за първенство; 8 жълти картони (7 картона за състезание, 1 картон за Лига на конференциите); 10 изиграни мача в контролни срещи с 631 изиграни минути. Средна оценка - 8.82.

С риск да повторим написаното на полусезона, бразилецът се трансформира в един от водачите ни на терена и отвън него. Въпреки една единствена неточност в мача с ФК 1948 София, макар недотам дейната му игра при центриране, Бусато е един от най-стабилните на този пост в шампионата. Отлично позициониране, прелестно следене на играта, бърз инстикт, излиза доста разчетено и добре, когато би трябвало да надбяга откъснал се нападател, най-хубавият вратар напоследък в България в обстановка един на един, доста усъвършенствана игра с крайници спрямо първите му сезони. Спасена дузпа на Попов в последните минути на мача с Левски София. Към това прибавяме сърце и душа, вдъхва непоклатимост на целия тим, а жестът му към младия вратар на Левски София след края на мача беше знак на чест и достолепие.

Димитър Евтимов - 6 изиграни мача (3 мача за състезание, 3 мача за купа на България); 620 изиграни минути (288 минути за състезание, 332 минути за купа на България); 1 чиста мрежа за първенство; 2 жълти картона за първенство; 11 изиграни мача в контролни срещи със 709 изиграни минути. Средна оценка - 6.64.

При формата на Бусато не беше елементарно за Евтимов да получи доста шансове за изява. Имаше опция да се изяви за купата и в няколко мача за състезание, само че в мачовете за купата тимът ни някак подходи безгрижно и трябваше той да избавя дузпа, с цел да продължим против Гигант Съединение. Ще приказваме с удивление за метода, по който демонстрира профисионализъм, постоянно пази ползите на клуба и пламти по време на играта. Без да сме в кухнята на тима, наподобява като човек, който сполучливо предава на легионерите в отбора какво значи аления отбор за почитателите.

Алекс Божев - 5 влизания в групи за мач (1 влизане в група за състезание, 4 влизания в група за Лига на конференциите); 1 изигран мач със 91 изиграни минути в контролна среща. Средна оценка - 5.75.

Младокът изпрати още един сезон, в който чакахме да направи формален дебют за армейците, само че в действителност по-важното е да направи напредък, който да го вкара трайно в първия отбор. Игра във втория отбор в Югозападната трета лига, където записа 23 изиграни мача с 2163 изиграни минути, 6 чисти мрежи, 3 жълти картона. Към този ненапълно сполучлив сезон за младите армейци ще прибавим 2 мача в националния тим на България до 18 години, което дава предпоставки да чакаме с интерес този обещаващ състезател.

Илия Шаламанов-Тренков - 1 изигран мач с 13 изиграни минути с чиста мрежа в контролна среща. Средна оценка - 5.50.

Още един талантлив млад вратар, който записа малко минути в контрола в хода на зимната подготовка на отбора. Игра повече за втория тим на отбора ни, като има 7 изиграни мача с 643 изиграни минути с 4 чисти мрежи, като остави положителни усещания. Продължава да получава повиквателни и за националния тим на Австралия до 23 години. И тук следва да получи шансове и да потвърди, че заслужава място в първия отбор.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР