Феновете отново са на крака. Хуан Мартин дел Потро отново

...
Феновете отново са на крака. Хуан Мартин дел Потро отново
Коментари Харесай

Момчето, което никога не се предава

Феновете още веднъж са на крайници. Хуан Мартин дел Потро още веднъж провокира същински възторг с феноменалния си поврат против австриеца Доминик Тийм и ще срещне Роджър Федерер на 1/4-финалите на US Open.

Носът му беше огнено червен, а очите като стъкла. Хуан Мартин дел Потро не изглеждаше като воин, когато седеше в цялостната зала за конференции и както нормално с спокоен глас се пробва да изясни, за какво почитателите на тениса толкоз го обичат. „ Не знам изобщо “, промълви достигналият 1/4-финалите на Откритото състезание на Съединени американски щати тенисист и добави: „ Те обичат едно момче, което в никакъв случай не се предава “. Така както Дел Потро часове по-рано. Когато всичко бе завършило след драма в пет сета, аржентинецът стоеше на корта „ Грандстенд “, гледаше с признателност към небето и се прекръсти. Два мачбола отрази той против поставения под №6 Доминик Тийм и навакса закъснение от два сета, с цел да завоюва след 1:6, 2:6, 6:1, 7:6(1), 6:4.

Арената с близо 8500 фенове остана цялостна след триумфа на любимеца на публиката и всички го приветстваха на крайници. Настроението бе като на футболен мач, като че ли „ гаучоси “ със светлосини-бели екипи пееха „ Делпо, Делпо “. „ Това беше един от най-епичните мачове в моята кариера и това е моят обичан шампионат “, показа на корта международният №28 след триумфа си.

В последните дни Дел Потро имаше простуда с висока температура. След втория сет против Тийм аржентинецът даже желал да се съобщи: „ Аз обаче продължих да се боря за страхотната аудитория. Щеше да е красиво, в случай че в този момент към този момент бях спечелил трофея “, призна след срещата аржентинецът. Така както през 2009 година, когато той победи на US Open и печели единствената купа в кариерата си от шампионат от Големия шлем. Тогава на финала Дел Потро победи Роджър Федерер, който ще срещне на 1/4-финала в сряда. „ Чест е да мога да изляза против най-великия състезател в историята “, показа 28-годишният аржентинец за идния конфликт с швейцарската легенда.

Високият 1,98 метра исполин със замислен взор обаче знае също, че триумфът преди девет години имаше последици за неговия живот. „ Делпо “ не се оправи със славата, откакто бе посрещнат в лудата си по спорта татковина като национален воин. Той се затвори вътре в себе си, тъй като страдаше от меланхолия. Към това се прибавиха и три травми на китката. Един демонски кръг, който разклати „ Кулата от Тандил “. „ Имах тъжни, тъмни дни “, спомня си Дел Потро.

Бившият №4 в международната класация пропада в класацията на АТП (Асоциация на професионалните тенисисти) и след дълго неявяване се завръща на корта през февруари 2016 година под №1045. Любовта на почитателите му повлиява като еликсир. Когато „ Делпо “ губи от британеца Анди Мъри финала на олимпийския шампионат в Рио предишното лято, е приет като победител на сърцата на почитателите.

Неговата обичливост не учудва никого. Когато неговият съперник Николас Алмагро би трябвало да се съобщи през юни на „ Ролан Гарос “ поради травма, аржентинецът сяда до испанеца на пейката и го утешава в продължение на няколко минути. Дори Роджър Федерер подхожда с почит към героя от Купа Дейвис през 2016 година. „ Той е възпитано момче. Чудесно е още веднъж да го видя в Тура “, споделя рекордьорът с 19 трофеи от Големия шлем.

По материал на SID
Превод от немски: Георги Красимиров Георгиев/БЛИЦ СПОРТ

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА US OPEN
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА US OPEN
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР