Феновете на Шалке 04 показаха колко са ядосани на Леон

...
Феновете на Шалке 04 показаха колко са ядосани на Леон
Коментари Харесай

Феновете оплюха Горетцка с всички сили и мачът остана на заден план

Феновете на Шалке 04 демонстрираха какъв брой са ядосани на Леон Горетцка за решението му да премине в Байерн (Мюнхен) като свободен сътрудник. По време на дуела с Хановер 96 те не стопираха да го освиркват, като самият мач сякаш остана на назад във времето. Крайният резултат е 1:1, с което “миньорите” се изравниха по точки с още три състава, което пък е най-хубавата вест за баварците, които след този 19-и кръг са напред с 16 пункта задатък.

Горетцка стартира като титуляр и трябваше да чуе много нецензурни викания. По трибуните бяха опънати плакати, в които се споделяше, че той не коства нищо и че е предал приятелите си от Шалке. Името му беше освирквано още при оповестяването на съставите, а след това това продължи и при всяко негово допиране на топката.
" Neither money nor titles are more valuable than our club. Whoever doesn't appreciate that can p--- off. "

Strong message from #S04 supporters to Leon Goretzka. pic.twitter.com/UQq4bEHKXx
— DW Sports (@dw_sports) January 21, 2018

Германският национал обаче беше в основата на гола за 1:0, който беше осъществен от новото попълнение Марко Пяца в 16-ата минута. Тогава Горетцка спря нахлуване на противника - по-скоро с нарушаване - и по този начин оказа помощ за последвалата офанзива.

Играчите на Хановер 96 обаче надалеч не заслужаваха да губят и в множеството стадии от срещата надиграваха своя противник. В 27-ата минута Феликс Клаус нацели гредата.

През второто полувреме игровото преимущество на гостите продължи, само че те стигнаха до заслуженото равнене чак в 86-ата минута, когато отново се разписа Никлас Фюлкруг.

Горетцка беше сменен в 63-ата минута, откакто очевидно беше заплеснат от всичко протичащото се около него тези дни.
There's a new Royal Blue in town

What do you think about @marko_pjaca20's contribution so far, @s04_en fans? #S04H96 pic.twitter.com/Y6c2gWN3OE
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) January 21, 2018

Още по-малко пък на терена се задържа Марко Пяца, за който това беше дебют като титуляр. Преотстъпеният от Ювентус хърватин игра до 56-ата минута като централен нападател.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Бундеслига 19 кръг, неделя 21 януари  Шалке 04 1:1краен резулат  Хановер 96
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР