Феновете на ПФК Левски написаха писмо до Васил Божков и

...
Феновете на ПФК Левски написаха писмо до Васил Божков и
Коментари Харесай

Феновете към Божков: И ние сме антика, но имаме чувства



Феновете на ПФК " Левски " написаха писмо до Васил Божков и Георги Попов. Те ги приканват да върнат акциите в ръцете на последователите на тима.

Вижте цялото писмо:

Призив от славните Легенди и Ветерани на ПФК „ ЛЕВСКИ “ от три генерации!

До господин Божков и господин Попов

Господа,

За нас най-голямата чест и привилегия в живота бе, че играхме в тима на народа. Отбор, основан през далечната 1914 година с доста плам и родолюбив дух от група младежи, неподозиращи, че тяхното създание ще се трансформира в най-изповядваната вяра в страната.

Ние дарихме своята кръв, пот и младост на клуба, чийто химн бе сътворен от Димчо Дебелянов и композиран от Любомир Пипков.

Нашите голове бяха в чест на препълнените трибуни.

Нашите победи носеха наслада на милиони в села и градове. Ние възпитавахме и бяхме възпитани в обич към Родината. Нашият „ ЛЕВСКИ “ вечно ще остане в златните страници на историята с успехите си над „ Аякс “, „ Барселона “, „ Атлетико “ (Мадрид), „ Щутгарт “, „ Динамо “ (Киев), „ Киево “, „ Удинезе “, „ Лацио “ и доста други.

Честната игра и висок морал бяха водещи в дейностите ни на терена. Най-голямото доказателство за нашата лоялност към свещената синя фанелка бяха думите на великия наш съотборник и най-обичан състезател в България – Гунди. Георги Аспарухов споделяше пред скаутите на италианския „ Милан “, пристигнали да го закупят: " Има една страна – България, там има един тим – „ ЛЕВСКИ “, в него съм се родил и в него ще умра! "

Някои от нас сме с посребрени коси и тела, към този момент не напълно здрави, само че момчешките ни сърца Ви приканват да върнете огромната ни обич – „ ЛЕВСКИ “. Ние също сме антики като вашите обичани, скъпоценни предмети от сбирката Ви и носим историята в нас, само че за разлика от тях ние имаме усеща и страсти. Те ни държат живи и ни дават сили да имаме вяра в положителното, а то е единствено едно: Да върнете акциите на обичания ни „ наследник “ тим в нашите сигурни ръце. Това е поръчител за безконечното битие на славния „ ЛЕВСКИ “.

Благодарим за верния избор!

Послепис

Ценители като Вас на хубостта и изкуството не може с лека ръка да унищожат такава светиня като „ ЛЕВСКИ “ и да го захвърлят в незнайна посока с лекост и схващане, че това е пагубно за най-голямото спортно благосъстояние на България.

Добромир Жечев-Бобата, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов-Войната, Емил Спасов, Ангел Станков-бате Геле, Владимир Николчев, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Емил Велев-Кокала, Петър Петров, Пламен Николов, Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо, Александър Александров-Кривия, Станислав Ангелов-Пелето, Елин Топузаков-Топчо, Димитър Телкийски-Мечо и доста други.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР