Феновете на пътуването останаха без любимото си хоби, заради ситуацията

...
Феновете на пътуването останаха без любимото си хоби, заради ситуацията
Коментари Харесай

Психолог обясни как да не се депресираме заради ограниченията

Феновете на пътуването останаха без обичаното си занимание, поради обстановката с ковид. Вместо да си създадем отмора в европейски град през уикенд или да прекараме незабравима почивка на плажа, в този момент би трябвало да седим вкъщи, оповестява "Трафик ".

Как да избегнем депресията в условия на затворени граници? Вижте мнението на психолог:

Първо, значимо е позитивното отношение. Добрите филми и телевизионни излъчвания, както и радостната музика, ще ви оказват помощ да го създадете. "Станете заран и се усмихвайте на себе си. Дори принудително. Преминете от негативно към позитивно, намерете забавни занимания ", изясни Вера Янишева, претендент на психическите науки.

Тя поучава да си припомняте приятни моменти от живота си. Носталгията е най-хубава в компанията на вашите близки и родственици. Например общуването с тях посредством видео. Препоръчително е да изберете положително надъхан събеседник.

Второ, би трябвало да обърнете внимание на онлайн пътуванията. Можете да ги намерите на съответните уеб сайтове, на огромни художествени галерии, оперни театри, музеи. И най-после, би трябвало да опитате разумно да интерпретирате отрицателните последствия от актуалната обстановка в света.

"Всичко, което се случва, не е инцидентно. Потърсете точки за поддръжка, които ще ви оказват помощ да оцелеете ", споделя Вера Янишева. "За страдание, тези рекомендации не работят дълго. Скоро хората ще се върнат в предходното си положение, тъй като всичко е било осъществено на умишлено равнище, до момента в който страховете и другите корени на депресията са в подсъзнанието.

Ето за какво, акцентира психологът, би трябвало да оставите същинските аргументи за несъзнателни страхове и паники, които водят до меланхолия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР