Феновете на марката Ford, а и не само те си

...
Феновете на марката Ford, а и не само те си
Коментари Харесай

Ford Puma идва в нова опаковка

Феновете на марката Ford, а и освен те си спомнят, че през интервала 1997-2002 година американската автомобилна компания произвеждаше и продаваше плътно купе с името Puma. В неговата основа беше хечбекът Fiesta, само че това не оказа помощ изключително за положителното показване на модела на пазара.

Близо 20 години по-късно Puma се завръща в играта, само че сменя опаковката и се трансформира в стилен кросоувър, което е разумно предвид на обстоятелството, че този клас коли са най-търсените на пазара. Новият модел още веднъж е построен на платформата на Fiesta, като заменя кросоувъра EcoSport, който остави много спорни усещания.

Като дизайн Ford Puma се приближава до новото потомство на Fiesta, само че се отличава от него по някои елементи. Сред тях са огромната решетка на радиатора и предната ризница със комплицирана форма. Характерен тип имат и светодиодните дневни светлини във фаровете.

Спортният жанр на новия кросоувър се акцентира и от джантите. Базовият вид на модела е получил 17-цолови, само че против доплащане клиентът може да вземе 18-и и даже 19-цолови, на които са сложени нископрофилни гуми.

Размерите на Ford Puma са: дължина – 4190 мм, ширина – 1800 мм, и височина 1540 мм, и така автомобилът е непосредствен като габарити до Fiesta. Обемът на багажника е 456 литра (един от най-големите в класа), а в случай че се смъкват задните седалки, се образува място с повърхност 1 квадратен метър, в който може да се побере товар с височина до 43 см. От компанията акцентират, че там може да се сложи кутия, дълга 112 см, необятна 97 см и висока 43 см.

Под багажника има и спомагателен отсек с размер 80 литра. Самият багажник се отваря с електрозадвижване и може да се задейства с придвижване на крайници под задната ризница. Издигащата се врата крие зад себе си гъвкаво багажно пространство за улеснение на товаренето на обемисти предмети. Инженерите са съумели да оползотворят цялото пространство и тук в действителност има доста място. Ако подът бъде отхвърлен и се употребява и спомагателният отсек, упоменат нагоре, височината доближава 1.15 метра, което прави мястото още по-удобно за слагане на разнообразни обемисти товари.

Именно тази функционалност е едно от главните оръжия на Puma.

В оборудването на автомобила, чийто интериор съвсем изцяло повтаря този на Fiesta, са включени мултимедийна система Sync3 с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, система Ford Pass Connect с Wi-Fi рутер за 19 устройства, а също по този начин и фирменият комплекс от системи за дейна сигурност Ford CoPilot 360.

Гамата мотори на новия кросоувър включва 1.0-литров мотор Ecoboost с 48-волтова мека хибридна система EcoBoost Hybrid Tecnology и литиево-йонен батерия. Двигателят се предлага в мощ от 125 или 155 к.с., като съгласно Ford по характеристики тези елементи не отстъпват на 1.5-литровия турбомотор на марката.

Хибридната система разчита на стартов генератор BISG с мощ 11.5 кВт. Той обезпечава акумулирането на сила, която нормално се губи при прекъсване, само че в този момент се употребява за зареждане на 48-волтова литиево-йонна батерия с въздушно изстудяване. Системата употребява насъбрания заряд според от обстановката, като BISG обезпечава допълнителен въртящ миг от 50 Nm, освобождавайки натоварването от бензиновия мотор.

Предлага се и вид с бензинов турбомотор EcoBoost с работен размер 1.0 литър и мощ 125 к.с. (без хибридна система), а на по-късен стадий ще излезе и 1.5-литров турбодизел EcoBlue, разрастващ 120 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенна " роботизирана " с два съединителя.

За да предложи най-хубавата в класа динамичност на шофиране, Ford Puma има по-твърдо задно окачване с торсионна греда, подсилени амортисьори, по-твърди втулки и усъвършенствани горни опори на окачването. Задвижването е единствено на предните колела.

На българския пазар цените на по-слабата версия – с мощност 125 к.с и без хибридна система, започват от 42 000 лева, като при топварианта – със 155 к.с. и най-високо равнище на съоръжение, те доближават 51 200 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР