Феновете на Левски“ винаги са имали своя голям любимец без

...
Феновете на Левски“ винаги са имали своя голям любимец без
Коментари Харесай

Търси се любимец на „Герена“

Феновете на „ Левски “ постоянно са имали своя огромен любим без значение моментното положение на отбора. Не става въпрос единствено за емблематични играчи, оставили дълготраен отпечатък в историята на клуба, само че и за оня лимитиран тип футболисти, които бързо стават уязвимост на последователите. През миналия сезон такива бяха Роман Прохазка и Васил Панайотов. Но и двамата към този момент не носят „ синята “ фланелка. След 5 години вярна работа словакът продължи кариерата си в чешкия първенец „ Виктория “ (Пилзен), а договорът на сърцатия български халф не бе възобновен.

По време на представянето на тима против „ Олександрия “ си пролича, че за момента няма изявен любимец за жадното за триумфи фенско „ синьо “ сърце. При сходен тип събития най-ярко се вижда кои играчи към този момент са спечелили трибуните и кои занапред би трябвало да изпълнят тази тежка задача.
Божидар Митрев, стражът и капитан на отбора, сигурно е един от любимците, само че през миналата акция изигра серия неуверени мачове и доверието към него бе снето. Пролича си и по относително слабите овации, пристигнали от Сектор „ А “, където бяха настанени феновете в приятелския дуел. За похлупак и мястото на вратаря в стартовия състав е застрашено от Мартин Полачек, новото попълнение на „ Левски “.

И Серджиу Буш можеше да постави този драгоценен ореол, само че пропусна да го направи във финала против „ Славия “. Тогава нападателят трябваше да осъществя единствено едно от всичките положения, разкрили се пред него, само че не съумя.
Съдейки по децибелите в четвъртък вечер, може би най-близо до сърцето на последователите са карето чужденци Давид Яблонски, Паулиньо, Хали Тиам и Габриел Обертан. Те бяха посрещнати най-горещо от последователите на „ Герена “ преди старта на сезона.

 levski

Бразилецът заби 8 попадения напролет и небрежно се трансформира в съществена единица в състава на Делио Роси. Лошата вест е, че фланговият футболист е контузен и е под сериозна въпросителна за мачовете с „ Вадуц “. На собствен ред Габриел Обертан носи фантазията в играта и „ сините “ и в негово лице почитателите виждат водача, който може да направи разликата в дадени срещи. Направи го против ЦСКА и „ Славия “ за купата на България, само че това не стигна. Тиам пък е различен тип футболист, той е сърцето. Гори в играта и е подготвен безусловно да раздра съперника в името на успеха. Такъв е и Давид Яблонски, който умерено може да се назова „ остаряло куче “, поради следващата огромна смяна в тима на 26-кратните първенци през последните 12 месеца. Чехът еднообразно добре стопира офанзивите на противниците и бележи значими попадения. Новината, че може да бъде продаден през лятото стресна последователите, които през годините се нагледаха на нескопосани играчи на тази позиция.

И Иван Горанов към този момент е измежду тези, ползващи се с доверие от почитателите. Бранителят подвигна осезаемо равнището през 2018 година. Показа израстване и разумно е измежду най-новите капитани на тима.
Но макар редицата изброени имена, към днешна дата липсва повсеместен любим. Това обаче може бързо да се поправи, тъй като се задават първите мачове в Европа, а последователите на „ Левски “ от дълго време мечтаят за „ наследник “ поход, за нова вдъхновяваща приказка. А за нея трябват герои…
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР