Феновете на Левски бяха въвлечени във войната срещу одържавяването на

...
Феновете на Левски бяха въвлечени във войната срещу одържавяването на
Коментари Харесай

Войната за лотариите се разгаря все повече

Феновете на " Левски " бяха въвлечени във войната против одържавяването на " Национална лотария " и " Лотария България ". Агитките желаеха незабавна среща с премиера Бойко Борисов, откакто главният спонсор на клуба Васил Божков се закани да спре финансирането му, в случай че минат законовите оферти на Валери Симеонов.

На среща с почитателите хазартният необут изискал поддръжката им, тъй като Борисов не му вдигал телефона. Божков твърди, че с национализацията на
лотариите се нарушава Конституцията и правото на частна благосъстоятелност. Шефът на " Национална лотария " Димитър Ганев разгласи, че са сезирали Европейска комисия за идните промени.

Чрез Закона за
хазарта ръководещите желаят Държавният състезателен тотализатор да придобие монопол над търкането на билети.

Хазартният необут и притежател на " Левски " Васил Божков заплаши ръководещите с протест на хиляди " сини " почитатели ", в случай че одобряват законопроекта на Валери Симеонов за одържавяване на " Национална
лотария " и " Лотария България ", които организират лотарийните игри. Божков държи мажоритарен дял в компанията, която има 10-годишен лиценз за игрите с триене на билетчета. В неделя той свика членовете на Клуба на последователите на " Левски ", с цел да ги предизвести, че в случай че властта " го банкрутира ", финансирането на тима стопира. Собственикът на " Нове холдинг " изтъкнал, че е дал 22 млн. лева за година за " Левски ", оздравил го, направил е школа, строи и нов стадион. " Ако няма лотария, това стопира, няма да има и пари за " Левски ". Трябва да решите какво, по какъв начин и за какво. Това е обстановката ", излиза наяве от видео, направено на срещата.

Божков призовал " сините " почитатели да се срещнат с Борисов, защото министър председателят не му вдигал телефона. Той настоял " не 500 индивида, а 5-10 хиляди " да го поддържат. Вчера от Националния клуб на последователите на " Левски " оповестиха, че са поискали среща с премиера поради тревожната информация, че сигурността на клуба е застрашена поради препоръчаните законови промени. " Не демонстрираме угриженост за ничии частни стопански, финансови или политически ползи и не желаем любовта ни към " Левски " да бъде употребена в политически или стопански покупко-продажби и противодействия ", декларират почитателите в известие до медиите.

" Нове холдинг " пусна и публична позиция, в която акцентира, че с рецензиите си Божков засяга " група некомпетентни политици, които демонстрират неуважение или непознаване на Конституцията на Република България ". Според известието законопроектът на Симеонов основава рисков казус в дейностите на властимащите към частния бизнес.

В петък съпредседателят на " Обединени патриоти " Валери Симеонов внесе промени в Закона за
хазарта, с които предлага да се отнеме лицензът за образуване на лотарийни игри на всички частни компании, а Държавният състезателен тотализатор да придобие монопол над този тип хазарт. Така приходите на тотото щели да набъбнат и да отидат за българския спорт. От " Национална лотария " настояват, че това погазва обезпеченото от конституцията неприкосновено право на частна благосъстоятелност, както и че се нарушават редица европейски правила и закони. Според финансовия министър Владислав Горанов обаче " няма национализация, има монополизация ". Шефът на " Национална лотария " Димитър Ганев разгласи, че са сезирали Европейска комисия за идните промени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР