Феновете на Интер могат да се зарадват за първи път

...
Феновете на Интер могат да се зарадват за първи път
Коментари Харесай

Чудо на чудесата! Интер най-накрая би, макар и с малко

Феновете на Интер могат да се зарадват за първи път от над два месеца насам! "Нерадзурите " сложиха точка на ужасяващата серия без победа и най-сетне сложиха скалпа на противник на колана си.

След цели осем дуела без триумф в Серия А, колосът от Милано надви с 2:1 на "Сан Сиро " над Болоня. И по този начин най-сетне постави завършек на отрицателната серия, която датираше от 3 декември предходната година, когато за последно беше надвит Киево.

И този триумф в 24-ия кръг на шампионата не пристигна толкоз елементарно. Резултатът беше еднакъв по-малко от половин час преди края на мача, само че с феноменално осъществяване на Ян Карамо трите точки останаха за Интер.

А борбата стартира феноменално за "нерадзурите ". Още във 2-та минута Едер откри резултата със ужасно осъществяване, засякъл пас от аутлинията на Марсело Брозович, който направи заплашителен пробив.

Но тази наслада не се задържа дълго за почитателите на домакините. Болоня последователно подвигна оборотите и затрудни отбраната на домакините. Доскорошният любим на "черно-синята " част на "Сан Сиро " Родриго Паласио не спираше да тормози защитата на Интер.

Той направи пропуск в 23-та минута, само че единствено две по-късно се възползва от подарък на Жоао Миранда, който почисти нескопосано топката на крайници на нападателя и той с мощен шут направи 1:1.

Така почитателите на "Меаца " като че ли изживяха следващото си дежавю. Отборът им се представяше на равнище, само че по този начин и не можеше да удържи задатъка си. До почивката Едер, Иван Перишич и Ян Карамо направиха пропуски, а Болоня се защитаваше добре. И почивката пристигна при еднакъв резултат.

Най-чистото състояние при започване на втората част пристигна в 49-та минута. Тогава първо Данило д'Амброзио уцели гредата от преференциална позиция, а при добавката Милан Шкриняр прати топката малко над вратата.

Но упорството на "нерадзурите " даде резултат. Това се случи в 63-та минута, когато Ян Карамо получи една топка в половината на Болоня, навърза трима бранители и с прелестен фалцов удар от границата на наказателното поле осъществя за 2:1.

Малко по-късно Карамо изпусна да реши всичко с трети гол, а в 68-та минута публиката в Милано най-сетне малко си отдъхна, когато поривът на Болоня беше съсечен след изгонването на Ибрахима Мбайе, който получи втори жълт картон за касапско влизане.

В последните секунди Родриго Паласио пропусна да огорчи за повторно досегашния си тим и в последна сметка прокобата беше пречупена и Интер най-сетне победи. Последното отиграване в дуела пък беше директният червен картон на Адам Масина от гостите, които завършиха мача със единствено деветима на терена.

Така това разреши на "нерадзурите " да затворят умерено мача и да съберат 48 точки на третата позиция и да задминат Лацио, който натрупа три следващи загуби. Болоня остава в средата на класирането с 27 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР