Феновете на Дунав (Русе) настояват за отмяна на забраната за

...
Феновете на Дунав (Русе) настояват за отмяна на забраната за
Коментари Харесай

Феновете на Дунав: Настояваме баражът с Монтана да се играе пред публика и на стадиона в Ловеч

Феновете на Дунав (Русе) упорстват за анулация на възбраната за допускане на аудитория на футболни срещи, които се организират на открити игрища, на фона на отворените нощни клубове и нощни заведения, както и за преразглеждането на решението срещата - бараж за оставане в efbet Лига сред Дунав и Монтана да се играе в София.

Привържениците желаят този мач да се играе в Ловеч, който е на еднообразно разстояние от Русе и Монтана.

Публикуваме писмото им без редакторска интервенция.

" До господин Бойко Борисов,

Министър-председател на Република България,

До господин Кирил Ананиев,

Министър на опазването на здравето,

До Българския футболен съюз

Уважаеми господа,

Феновете на " Дунав " са потвърдили години наред, че могат и знаят по какъв начин да поддържат обичания си тим, тъй че и футболистите да усещат и виждат това, и в същото време да са спазени всички законови и нормативни условия. Това се е случвало и при мачове пред минимално количество от няколкостотин души, по този начин и при такива, на които Градският стадион в Русе бе изпълнен с над 10-12 хиляди по трибуните.

На процедура " Дунав " е измежду образците в това отношение и е един от минимум наказваните поради прояви на последователите си клубове.

С оглед на това и на фона на заповедта на Министерството на здравеопазването за разрешаване на визити на закрито и намерено в заведения и нощни клубове при съблюдаване на съответните противоепидемични условия, ние недоумяваме по какъв начин е допустимо да остава в действие считаната от нас при тези условия за дискриминационна възбрана за допускане на аудитория на футболни срещи, които се организират на открити игрища.

Ние настояваме при основаване на нужната организация със непоколебим надзор и естествено самоконтрол от страна на почитателите на " Дунав " от Русе, какъвто те са доказвали неведнъж, че имат, да се допусне опцията нашият тим да получи нужната поддръжка във значимата среща, която ни следва. Естествено това важи и за последователите на тима на " Монтана ", против който на 17 юли, петък, от 20 ч. на стадион " Славия " в София " Дунав " ще се изправи в мач, който може да ни обезпечи пети следващ и общо 30 сезон в родния футболен хайлайф.

Ние считаме, че допускането на публиката на този мач, може да е единствено от изгода за Цар футбол. Това може да бъде и положителният образец по какъв начин се съблюдават всички противоепидемични и предохранителни правила и в същото време почитателите, които са един от най-важните участници във футболните срещи, вършат тази игра толкоз велика и са я трансформирали в обществения феномен, който е тя сега, са на трибуните на стадиона.

Определяме и като повече от неуместно решението на Българския футболен съюз срещата сред " Дунав " и " Монтана " да се организира в София, при изискванията на събирания на хиляди души на едно място при митингите всяка вечер в столицата и при съществуването на алтернативата - лицензираният за сходен жанр срещи стадион в Ловеч, който е на еднообразно разстояние от Русе и Монтана и е надалеч по-спокойно и уместно място за осъществяване на този бараж. С оглед на това настояваме за допустимо най-скорошно преразглеждане на това решение.

Русе, 14.07.2020г. С почитание:

Централен клуб на последователите на ФК " Дунав " Русе " Дунав вечно " efbet Лига 3 кръг, понеделник 13 юли  Дунав 1:0краен резулат  Царско село
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР