Феновете на Ботев Пловдив изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов и

...
Феновете на Ботев Пловдив изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов и
Коментари Харесай

След убийството на Тоско: Феновете на Ботев с отворено писмо до премиера Борисов

Феновете на Ботев Пловдив изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов и други институции, в което упорстват за почтен развой против виновниците за гибелта на Тоско Бозаджийски. Документът е подписан от Клуба на последователите на " Ботев " - Пловдив, Сдружение " ПФК Ботев " и Обединени фракции " Бултрас ".
Ето и цялостния текст на писмото:
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
На 05.01.2020 год. в гр. Солун, Р. Гърция, бе осъществено проведено въоръжено нахлуване против български жители, вследствие на което бе погубен Тоско Бозаджийски от гр. Пловдив, на 28 години.
Тоско и негови другари посетили на 04.01.2020 год. футболната среща сред тимовете на " Арис " и " ПАОК " от гр. Солун, Р. Гърция. На идващият ден към 16 часа, отивайки към своите коли са нападнати от над двадесетина фена на " ПАОК ", въоръжени с ножове, стоманени тръби и други хладни оръжия. След нечовечен побой върху българските жители, Тоско умира, а други двама българи са откарани в болница с голям брой телесни рани. По наша информация, гибелта на Тоско е настъпила в следствие от множеството вътрешни кръвоизливи и рани в резултат от нанесения побой, а не от прегазилата го кола, както се тиражира обществено в медиите.
Тоско Бозаджийски е определен за Председател на УС на " Клуба на последователите на Ботев Пловдив ", обичан и почитан от доста от нас, основател и уредник на голям брой благотворителни обществени начинания на почитателите на Клуба. Носител на чистите високи идеали, с които е основан и съществува до днес нашия Клуб.
Според неофициална информация, лидер на проведената незаконна група, нападнала нашите другари е лице, наследник на върховен гръцки полицейски шеф, занимаващ се с футболното безчинство. Имаме съществени учредения за безпокойствие, че казусът ще бъде потулен и отговорните ще останат ненаказани. Настояваме за независимо следствие, което да разкрие действителните аргументи за гибелта на Тоско.
В допълнение желаеме да обърнем Вашето внимание, както и това на цялата международна футболна и спортна общност и към приложения видеоклип, в който часове след нещастието по време на локален баскетболен мач почитателите на " ПАОК " тържествуват над гибелта на Тоско.
Очакваме цялостно подпомагане от държавните институции на Р. България и Р. Гърция за откриване на истината от способените органи и обективни санкции на отговорните с цялата суровост на Закона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР