Феновете на бокса видяха някои запомнящи се битки през 2017-та

...
Феновете на бокса видяха някои запомнящи се битки през 2017-та
Коментари Харесай

Пет битки, които света на бокса иска да види през 2018-та

Феновете на бокса видяха някои запаметяващи се борби през 2017-та година, от срещата сред Антъни Джошуа и Владимир Кличко до тази на Канело Алварес и Генадо Головкин. Дори шоуто сред Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър сътвори един много трогателен дуел.

През 2018-та година, обаче, може да има доста повече на брой огромни борби.

Представяме ви пет от тях, които света най-вече желае да види:

5. Терънс Крауфорд (32-0, 23 KO) - Мани Пакиао (59-7-2, 38 KO), полусредна категория

Крауфорд най-вероятно ще раздра на части Пакиао, само че това въпреки всичко си остава една вълнуваща среща. Промоутърите от "ТопРанг " правят страхотна работа за популяризирането на Крауфорд, а борба с Пакиао може да го трансформира в международна звезда от друга светлина. Пакиао стана звезда след борбата си с Оскар Де Ла Оя през 2008-ма година. Време е филипинският сенатор да върне услугата преди да приключи славната си кариера.

4. Генади Головкин (37-0-1, 33 KO) - Били Джо Сондърс (26-0, 12 KO), междинна категория

Нека коронясаме един неоспорим първенец в междинна категория. Сондърс, който е първенец на WBO, има единствената купа, от която Головкин се нуждае, с цел да стане неоспорим първенец в междинна категория. Сондърс потвърди, че не държи купата заключена, откакто смаза Дейвид Лемьо през декември предходната година. Неудобният жанр на британеца би могъл да се опълчи на нокаут експерта от Казахстан.

3. Васил Ломаченко (10-1, 8 KO) - Майки Гарсия (37-0, 30 KO), лека категория

Тук има доста неприятна кръв, само че тя не е сред Гарсия и Ломаченко. Гарсия играеше ролята на най-хубавата вероятност на промоутъра Боб Арум, до момента в който двамата не влязоха в спор за контракт, който в последна сметка в профил боксьора за повече от две години от кръга. Сега, Гарсия може да си го върне на Арум, в случай че победи най-голямата му звезда. Но това ще бъде сложна задача, защото все още Ломаченко е считан за най-хубавия боксьор на планетата от доста фенове на спорта. Боксовите умения ще излязат отвън орбитата, в случай че тези двама спортисти се срещнат на кръга.

2. Генади Головкин (37-0-1, 33 KO) - Канело Алварес (49-1-2, 34 KO), междинна категория

Ако не получихме тази среща предходната година, тази борба щеше да бъде преди всичко в нашата ранглиста. Реваншът ще бъде даже по-добър, откакто Головкин и Алварес записаха тъждество в първата среща. Мнозина имаха вяра, че Головкин завоюва надпреварата, само че бързият мексиканец излезе от черупката си в последните три рунда. Алварес загуби прекомерно доста рундове по средата на борбата. Корекциите и в двата лагера ще бъдат основни за втората среща.

1. Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) - Антъни Джошуа (20-0, 20 КО), тежка категория

Винаги е имало борба, за която всичко приказват, че желаят да видят. Имахме го в продължение на години с Мейуедър и Пакиао, а неотдавна и с Головкин и Алварес. Тази година боксовият свят желае да види колосите в него. Изминало е много време, откогато американците не са виждали собствен огромен първенец в тежка категория. Това може да се случи, в случай че Уайлдър се изправи против английската звезда Антъни Джошуа. Ако Уайлдър победи победи Луис Ортис през март, а Джошуа победи Джоузеф Паркър през април, бихме могли да бъдем една крачка по покрай това, което всички чакаме с неспокойствие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР