Феновете на баскетбола си имат своята мартенска лудост“ – финалите

...
Феновете на баскетбола си имат своята мартенска лудост“ – финалите
Коментари Харесай

Жребий, схема, дати: какво трябва да знаете за Индиън Уелс


Феновете на баскетбола си имат своята „ мартенска полуда “ – финалите на колежанското състезание, които като събитие в непрофесионалния спорт нямат аналог в света. В този месец обаче почитателите на тениса също имат своята „ полуда “ – Мастърс шампионатите в Индиън Уелс и Маями.

В рамките на един месец елитът на тениса се мести от едното до другото крайбрежие на Съединените американски щати, а както при мъжете, по този начин и при дамите всеки тайничко се надява, че ще навлезе оптимално надълбоко в главната скица, а за какво не, при положително стичане на събитията, даже да реализира „ Слънчевия дубъл “, печелейки и двата шампионата.

Всичко стартира с BNP Paribas Open в калифорнийската пустиня – там, където оборудванията са наречени „ парадайс на тениса “. На кортовете на Indian Wells Tennis Garden ще се играят мъжки и женски шампионати на сингъл и двойки. Схемата поединично е от 96 състезатели, а при каретата има 32 тандема.

Кога стартира

Квалификациите започват на 6 март (понеделник), а срещите от главната скица стартират в сряда. Жребият за шампионатите ще бъде изтеглен 6 март в 23:00 часа наше време.

Програмата стартира с дневна сесия в 21:00 часа българско време, като мачовете не престават след среднощ. В ранните часове на идващия ден – 04:00, е началото на вечерната сесия в Съединени американски щати.

Срещите се редуват в обособените дни – надлежно от едната и другата половина на схемата, като това продължава до 14 март, когато се играят всички осминафинали.

Четвъртфиналите са планувани за 15 и 16 март, а на 19 март са финалите на сингъл.

Награден фонд: $8,800,000.
Шампион: $1,262,220/1,000 точки
Финлист: $662,360/650 точки
Полуфиналист: $352,635/390 точки
Четвъртфиналист: $184,465/215 точки
Осминафиналист: $96,955/120 точки
Трети кръг: $55,670/65 точки
Втори кръг: $30,885/35 точки
Първи кръг: $18,660/10 точки

Григор Димитров

Григор Димитров направи серия от мачове на високо равнище и сподели добра форма на шампионатите на хард на закрито – в Ротердам от категория АТР 500 и Марсилия от категория АТР 250. За международния №25 следва къса пауза от публични мачове и ориентиране на подготовката към Мастърс шампионатите в Индиън Уелс и Маями през март.

Димитров счита да играе допустимо най-вече в „ Рая на тениса “. Първата ни ракета и международният №10 Хуберт Хуркач ще бъдат от една страна на мрежата в Индиън Уелс, откакто подадоха поръчка за присъединяване в шампионата на двойки.

На BNP Paribas Open Григор стигна до 1/4-финалите през 2022 година, където отпадна от Андрей Рубльов. Сезон по-рано стигна до полуфиналите.

Ден преди началото на първата ATP 1000 конкуренция за годината българинът ще се изяви и в благотворителния шампионат Desert Smash.

В събитието ще се включат както звезди от ATP и WTA Тура, по този начин и голям брой звезди, като приходите ще отидат за щедрост. Освен Димитров в шампионата ще се изявят още Каспър Рууд, Виктория Азаренка, Дона Векич, Марта Костюк и един от любимците на американската аудитория – Франсис Тиафо. Събитието ще се организира в La Quinta Resort & Club, намиращ се единствено на няколко километра от комплекса в Индиън Уелс.

Шампионът при мъжете

През 2022 година Тейлър Фриц спря серията от победи на Рафаел Надал и завоюва в Индиън Уелс. Представителят на домакините се наложи с 6-3, 7-6(5) във финала.

Фриц стана първият американец, който стъпва на върха в шампионата след Андре Агаси преди две десетилетия.

Рафаел Надал се отдръпна от присъединяване на Мастърс шампионатите в Индиън Уелс и Маями тази година.Така за първи път от 2005 година насам той може да напусне топ 10 на международната класация.

Ник Кирьос също няма да играе. Наскоро той направи обява в Instagram с която загатна, че двамата с Новак Джокович може да играят на двойки в Индиън Уелс, стига Джокера да бъде позволен в Съединени американски щати. Това обаче към този момент няма по какъв начин да се случи, като не е ясно дали и сърбинът ще играе.

Шампионката при дамите

При доста мощен вятър и сложни условия за игра Ига Швьонтек записа една от най-важните победи в кариерата си. Миналата година полякинята завоюва финала на WTA 1000 шампионата, откакто преодоля Мария Сакари с 6-4, 6-1.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Лазаров, Мъри и една алена рокля
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР