Феновете на Арсенал бяха посъветвани да бъдат изключително внимателни, ако

...
Феновете на Арсенал бяха посъветвани да бъдат изключително внимателни, ако
Коментари Харесай

Феновете на "Арсенал бяха предупредени за "антибританско настроение" в Москва

Феновете на " Арсенал " бяха посъветвани да бъдат извънредно деликатни, в случай че решат да пътува до Русия за мача против ЦСКА (Москва) в Лига Европа. Външното министерство на Англия предизвести последователите за заплаха от " антибританско въодушевление ".

Жребият опълчи " Арсенал " и ЦСКА (Моксва) в миг на огромно напрежение сред Англия и Русия поради опита за ликвидиране на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал.

Британското държавно управление упрекна Русия за покушението, след което й наложи нови наказания. Министрите и кралското семейство оповестиха протест на международното състезание по футбол през лятото, а в това време вървят апели на високо равнище британският народен тим да откаже присъединяване.

В допълнение срещите сред англичани и руснаци съвсем постоянно водят до хулигански прояви. Най-пресният образец бяха всеобщите вълнения по време на европейското състезание във Франция през 2016 година

" Поради засиленото политическо напрежение сред Англия и Русия би трябвало да сте наясно с опцията от антибританско въодушевление или тормоз. Препоръчваме ви да останете бдителни, да избягвате политически митинги и демонстрации, както и обществено да коментирате политическите събития ", се споделя в известието на английското външно министерство.

" Въпреки че английското посолство в Москва няма информация за възходящи усложнения за британците, които пътуват в Русия на този стадий, би трябвало да следите деликатно сигурността и политическата обстановка и да имате поради този съвет при вероятно пътешестване ", допълват от министерството.

Според професор Антъни Глийс, специалист по сигурността и разузнаването, рискът за почитателите на " Арсенал " е прекомерно огромен. " Със сигурност бих ги посъветвал да не вървят. В момента съветските ултраси получават необятна поддръжка в Русия. Мисля, че (британците) ще бъдат посрещнати с неприязън. Според мен рискът нещо да се обърка е от сдържан до висок. Мисля, че футболните почитатели и техните фамилии би трябвало да помислят за това ", сподели той пред " Дейли мейл ".

" Не мисля, че ще бъде взривоопасен мач, само че когато има принуждение, може да има и смъртни случаи. Когато съветски почитатели атакуват хората с боксове, съществува заплаха хора да бъдат убити ", добави Глийс.

Тази седмица британците бяха предизвестени да се пазят от " антибритански набези " на международното в Русия. Те бяха призовани да заобикалят да разясняват политическото състояние, без значение дали са в страната като туристи или по работа.

Наскоро имаше всеобщи вълнения в Билбао, провокирани от почитатели на " Спартак " (Москва) преди дуела от Лига Европа против локалния " Атлетик ". Сблъсъците сред испанските и съветските последователи доведоха до гибелта на служител на реда.

Зачестилите проблеми с футболното безчинство донесе терзания за ФИФА. Домакинството на " Лион " против ЦСКА (Москва) в четвъртък докара до нови вълнения. Осем френски служители на реда пострадаха след нахлуване от страна на почитатели на френския тим. Напрежение имаше и към дуела сред " Атлетик " (Билбао) и " Олимпик " (Марсилия)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР