Феновете на английската Висша лига по целия свят са вперили

...
Феновете на английската Висша лига по целия свят са вперили
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Салах от дузпа и 2:0 за червените

Феновете на британската Висша лига по целия свят са вперили очи в „ Анфийлд Роуд”, където ни чака едно от марковите дербита – Ливърпул против Арсенал. За да бъде залогът още по-висок, това е конфликт сред единствените два тима с цялостен актив от точки след изиграването на откриващите два кръга.

Резултатът на този стадий е 2:0 . Жоел Матип откри резултата в 41-ата минута след центриране от ъглов удар. В 48-ата Мохамед Салах удвои с тъкмо изпълнен углавен удар.

Проследи развоя на срещата минута по минута с GONG.BG!

Двубоят започва в 19,30 часа и можете да го наблюдавате посредством директното предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн PLAY DIEMA EXTRA .

За Арсенал първи мач като титуляр записва новото рекордно попълнение Никола Пепе, който получава място в офанзивата до Пиер-Емерик Обамеянг за сметка на Александър Лаказет. Други изненади в стартовия състав на "артилеристите " няма, а същото важи в цялостна степен за избраниците на Юрген Клоп. Германецът заложи на обичаното си трио в офанзива - Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане.„

-----

Най-интересното минута по минута:

48' - ГОЛ ЗА ЛИВЪРПУЛ - 2:0! Салах е безупречен от бялата точка! Египтянинът не даде никакъв късмет на Лено с изстрел право под дясната сглобка.

47' - ДУЗПА ЗА ЛИВЪРПУЛ! Безумна интервенция от Давид Луис, който дръпна Салах за фланелката в наказателното поле тъкмо пред очите на рефера. Нямаше никакъв спор в отсъждането на Антъни Тейлър.

46'- НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ. Футболистите на Арсенал възобновиха дейностите от центъра. Без смени на този стадий.



45+3' - КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ.

45+1' - Пропуск от Мане! Отново корнер отдясно по офанзивата на "червените " сътвори проблеми за топчиите. Александър-Арнолд центрира безукорно, този път към близката греда, където Мане беше напълно самичък. Сенегалецът стреля мощно с глава, а Лено единствено изгледа по какъв начин кълбото минава на сантиметри над гредата.

45+1' - Защитата на Арсенал беше напът да се провали грандиозно. Садио Мане някак съумя да се пребори с Давид Луис и да чукне топката зад тила му. Мохамед Салах се беше засилил към топката напълно самичък против вратаря, само че в сетния момент Гендузи почисти в ъглов удар.

41' - ГОЛ ЗА ЛИВЪРПУЛ - 1:0! Жоел Матип бележи с глава след центриране от ъглов удар на Трент Александър-Арнолд! Десният бек насочи центрирането си към далечната греда, където четирима разнообразни играчи пробваха да играят с топката, а Матип завоюва дуела със Сократис и с глава стреля в горния десен ъгъл.



40' - Пропуск на Мохамед Салах! Египтянинът получи топката с тил към вратата в наказателното поле, само че въпреки всичко откри метод да се извърти и нанесе шут от въздуха. Кълбото мина около плонжа на Лено и профуча на половин метър около десния дирек.

34' - Какъв късмет пред Арсенал, Никола Пепе се провали самичък против вратаря! Всичко стартира след подценяване от страна на Хендерсън, който смяташе, че е без конкуренция за изчистената топка след ъглов удар. Пепе го изненада и му лиши, което го остави на центъра и единствено с Робъртсън против себе си. Котдивоарецът се оправи с шотландеца и се озова самичък против Адриан, само че стреля извънредно едва по земя и испанецът отрази. Впоследствие Хендерсън към този момент се върна и попречи на Обамеянг да опита добавка.

32' - Моментален отговор от Ливърпул. Капитанът Джордан Хендерсън опита подъл шут от отдалеченост, който рикошира в бранител на Арсенал и съществено заблуди Бернд Лено. Топката мина на десетина сантиметра над лявата сглобка на вратата.

31' - Това беше надалеч по-опасно от Пепе! Котдивоарецът получи топката пред дъгата след бърза акция по левия фланг за "артилеристите ". Той си настройки кълбото на левия крайник и шутира с доста фалц в търсене на далечния ъгъл, като сантиметри го разделиха от това да се разпише.

20' - Първа 100-процентова опция за Ливърпул! Арсенал се огъна под пресата на "червените ", които притиснаха противника до ъгловото знаменце. Дани Себайос опитва опасен пас към наказателното поле, който попадна право у Садио Мане. Сенегалецът обаче не насочи най-качествения вероятен шут по диагонала, което улесни Бернд Лено при улавянето.

19' - Опит за контраофанзива на Арсенал през центъра приключи с болнав шут на Пепе от отдалеченост. Право в ръцете на Адриан, който улови без проблеми.

11' - Огромен пропуск за Арсенал! Пасът за Никола Пепе беше прекомерно мощен, само че Върджил ван Дайк и Адриан не се схванаха. Вратарят напусна наказателното поле, с цел да чисти и изпрати топката право в краката на Обамеянг. Топреализаторът на "топчиите " от предишния сезон овладя сложната топка и опита прехвърлящ удар, който обаче мина настрана около десния дирек.

2' - Ливърпул провежда първата си рискова офанзива в мача. Робъртсън прекоси половината на Арсенал по фланга отляво и центрира ниско по тревта. Роберто Фирмино изскочи зад тила на Сократис при далечната греда, но 2-3 крачки не стигнаха на бразилеца да нанесе изстрел.

1' - НАЧАЛО НА МАЧА. Първият удар по топката беше за домакините от Ливърпул.

-----

ЛИВЪРПУЛ – АРСЕНАЛ 1:0

1:0 Жоел Матип 41'

Ливърпул (4-3-3): Адриан – Трент Александър-Арнолд, Жоел Матип, Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън – Джордан Хендерсън /к/, Фабиньо, Джорджинио Вайналдум – Мохамед Салах, Роберто Фирмино, Садио Мане;

Мениджър: Юрген Клоп.

Арсенал (4-3-3): Бернд Лено – Ейнсли Мейтланд-Найлс, Давид Луис, Сократис Папастатопулос, Начо Монреал – Матео Гендузи, Гранит Джака /к/, Джоузеф Уилък – Никола Пепе, Пиер-Емерик Обамеянг, Дани Себайос;

Мениджър: Унай Емери.

Стадион: „ Анфийлд”

Главен арбитър: Антъни Тейлър
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР