Феновете на „Левски“ ще окупират Разград в събота за дербито

...
Феновете на „Левски“ ще окупират Разград в събота за дербито
Коментари Харесай

„Синя“ окупация в Разград

Феновете на „Левски“ ще окупират Разград в събота за дербито на кръга с „Лудогорец“. Чакат се към 2000 последователи на „сините“ да поддържат водача против първенеца на България.

„На гостуващия тим да бъдат предоставени билети не по-малко от 10% от публично лицензирания потенциал на стадиона“, написа в наредбата на БФС за шампионатите и шампионатите за сезон 2018-2019.

„Лудогорец Арена“ може да побере към 11 000 души. Това значи, че 1100 би трябвало да бъдат отпуснатият брой билети за почитателите на „Левски“. По всичко проличава, че те ще са два пъти повече. Запалянковците към този момент изкупиха авансово предоставените 500 пропуща от Националния клуб на последователите. В деня на мача домакините ще отворят специфична каса за гостуващата агитка. Тя ще бъде „атакувана“ от почитателите на „Левски“ от провинцията, като съществено наличие се чака от градовете Велико Търново, Варна, Шумен и Русе.

Секторът за посетители на „ Лудогорец Арена “ е с потенциал от 2 300 места и се чака „ Левски “ да запълни трибуната. Феновете на „ сините “ срещат подпомагане от страна на домакините, които не вършат пречки на искащите, които желаят да поддържат своя отбор в събота.

По всичко проличава, че следва вторият най-посетен мач този сезон в Първа професионална лига. Досега най-вече фенове имаше на дербито сред ЦСКА и „ Левски “ (0:1) – 23 000. Вторият най-посетен мач бе на „ Герена “ сред „ сините “ и „ Славия “ – 8300 души.

Снимка: Спортал
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР