Феновете, които ще отидат на световното първенство, което ще се

...
Феновете, които ще отидат на световното първенство, което ще се
Коментари Харесай

Забраниха на феновете да се държат за ръка в Катар

Феновете, които ще отидат на международното състезание, което ще се организира в Катар от 20-и този месец, ще би трябвало да се придържат към културата на домакина. Последното предизвестие, издадено от Министерството на външните работи на Катар, е, че почитателите, идващи в страната от Персийския залив, не би трябвало да се държат за ръце на обществено място, даже с колегата си от противоположния пол.

Министерство на външните работи на Катар счита, че британските почитатели ще бъдат най-проблемните, по тази причина е подготвило специфични предизвестия за тях и подхваща специфични ограничения единствено за тях. В съглашение с Обединеното кралство 15 английски специфични сили ще работят като буферна зона сред почитателите и евентуално рисковите локални сили в опит да деескалират всевъзможни проблеми. Апелът е към всички почитатели да заобикалят всевъзможни провокации към катарските управляващи.

Катар нае спомагателни полицейски сили от Турция и Пакистан, с цел да оказват помощ за защитата на Световното състезание.

„ Нашите чиновници ще бъдат там, с цел да се опитат да влязат и да успокоят нещата, в случай че е належащо. Ние не сме моралната полиция и няма да споделяме на хората по какъв начин да се държат. Това е локален проблем. Просто желаеме да се погрижим за почитателите. Последното нещо, което желаеме, е някой да аргументи засегнатост несъзнателно, тъй че в случай че забележим, че има нещо, което може да аргументи проблем, можем да отидем и да се опитаме да понижим напрежението в обстановката “, сподели Марк Робъртс, който е най-хубавото английско футболно ченге.

Припомняме, че капитаните на английските страни Англия и Уелс дадоха обещание да носят капитанска лента в цветовете на дъгата с надпис " One Love " на международното състезание. От ФИФА към момента не са коментирали този въпрос, което несъмнено е провокация за консервативна страна като Катар.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР