Фенове на Шон Конъри искат летището в Единбург, Шотландия, да

...
Фенове на Шон Конъри искат летището в Единбург, Шотландия, да
Коментари Харесай

Фенове на Шон Конъри искат летището в Единбург да бъде прекръстено на него

Фенове на Шон Конъри желаят летището в Единбург, Шотландия, да бъде преименувано на емблематичния артист, прочул се като първия екранен Джеймс Бонд, написа в. "Дейли остарял ".

Конъри умря на 90-годишна възраст в събота. Съпругата му след това разкри, че именитият шотландски артист от няколко години е страдал от деменция.

Почитателите на Шон Конъри са стартирали онлайн петиция с искане летището в столицата на Шотландия да бъде преименувано в негова чест.

Конъри се трансформира в любим на публиката, ставайки първият артист, превъплътил се в облика на Джеймс Бонд в дългогодишната кино поредност за приключението на фамозния сътрудник 007.

След вестта за кончината на Шон Конъри, почитатели от родния му Единбург и от целия свят стартираха петиция в уеб страницата Чейндж с искане името на столичното летище да бъде променено. Според феновете Единбург би трябвало да отдаде респект към един от най-известните си синове.

Андрю Мортън, който застъпва тази концепция, насочва апел към притежателите на летището Global Infrastructure Partners до обмислят смяната.

"Ливърпул има летище, което носи името на Джон Ленън, а Белфаст - на Джордж Бест. След кончината на един от най-известните синове на Единбург столицата на Шотландия би трябвало да има летище, наречено на Шон Конъри ", споделя Мортън.

Стотици фенове на именития артист към този момент са подписали петицията с вярата апелът им да бъде чут, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР