Фенове на футбола, участвали в прояви на насилие, с доказана

...
Фенове на футбола, участвали в прояви на насилие, с доказана
Коментари Харесай

Аржентина се опитва да спре 6000 хулигани и престъпници за Мондиала

Фенове на футбола, взели участие в прояви на принуждение, с потвърдена процедура в противозаконни сдружения и даже задлъжнели за храна, са част от лист от 6000 аржентинци, на които няма да бъде разрешено да влизат на стадионите на Световното състезание в Катар, заяви градската администрация на Буенос Айрес в понеделник.

Опитваме се да ограничим т.нар “износ на принуждение ” в Катар. Насилниците са тук, само че не изключване някои към този момент да са стигнали там. Искаме да върнем мира във футбола и насилниците да са отвън стадионите ", сподели министърът на правораздаването и сигурността на града Марсело Д`Алесандро в изявление за локална радиостанция.

Те, хората със възбрана, са потвърдени участници в т.нар барас бравас-групировки (крайни ултраси, главно занимаващи се и с престъпна активност - б.р.). Много от тях имат престъпни регистрации за хулигански и различен вид закононарушения, други просто са в описите на полицията като част от " trapitos " (хора, през целия си живот са се занимавали със неразрешени улични бизнеси - б.р.). Има и група хора, които няма да пътуват, защото са с дължими заплащания за прехрана към някогашните си партньорки, с които са разведени, или които са родители на техни деца, въпреки и без брак ”, очерта още картината министърът.

Висшият полицейски служител добави, че упоритостта им за надзор на влизащите в Катар спомагателното изпращане " както постоянно на международните шампионати, делегации от разнообразни полицейски чиновници от страната, които да работят дружно с катарските органи за сигурност ".

През юни министерството на националната сигурност подписа съглашение за съдействие с посолството на Катар, с цел да попречи на аржентински хулигани, изключително с престъпни прояви, да участват на Световното състезание.

Сред въпросните 6000 индивида, които са в забранителния лист, влизат 3000, които по принцип нямат достъп до мачовете в аржентинските градове или най-малко по този начин се допуска.
 Скалони счита, че Джовани Ло Селсо е незаместим за Аржентина Скалони счита, че Джовани Ло Селсо е незаместим за Аржентина
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР