Феноменът „Марешки” в горивата, политическият чадър над него и загубите

...
Феноменът „Марешки” в горивата, политическият чадър над него и загубите
Коментари Харесай

Златев пред депутати: Чадър пази Марешки в горивата

Феноменът „ Марешки” в горивата, политическият чадър над него и загубите за бюджета от контрабандата. Това бяха главните тематики от срещата на Българската петролна и газова асоциация с депутати.

Нейният президент Валентин Златев напомни, че бюджетът губи милиарди от контрабандни горива..

Говорим за феномен, човек, седящ на трибуната на българския парламент. Твърдя че има тежък политически чадър над него. Откъде са тези горива, които влизат толкоз на ниска цена, че да продава, тъй че да печели. Дайте всички да купуваме от там. Смразяващо е бездействието на държавната когато виждаме, че имаме 1 милиард не събрани и се чудим по какъв начин да увеличим пенсиите на хората с 10 лв., разяснява Валентин Златев.

Само от акцизи хазната губи 1 милиард, а всеки втори литър вносно гориво е минало границата ни контрабандно.

От Асоциацията упорстват да бъдат основани равни условия за всички участници на пазара. Сред предложенията са да бъде въведен регистрационен режим на компаниите в бизнеса, както и да има по-строги наказания за хората, които употребяват контрабандно гориво, в това число и конфискация на транспортното им средство.

От Асоциацията са подготвени да обсъдят с депутатите съответните законодателни промени, които да лимитират злоупотребите в сектора.

От Българската петролна и газова асоциация настояха за специфичен закон, който да контролира играчите на пазара, както и да се конфискуват колите на тези, които употребяват контрабандни горива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР