Феноменалният талант от школата на Борусия (Дортмунд) Юсуфа Мукоко е

...
Феноменалният талант от школата на Борусия (Дортмунд) Юсуфа Мукоко е
Коментари Харесай

14-годишният диамант на Дортмунд вкара 6 гола в дебюта си при U19 и подписа нов договор

Феноменалният гений от школата на Борусия (Дортмунд) Юсуфа Мукоко е подписал нов контракт до 2022 година, оповестява Bild. 14-годишният нападател кара всички да се хващат за главите с представянето си в детските и юношеските обединения на “жълто-черните”. През предишния сезон той осъществя рекордните 46 попадения в шампионата при момчетата до 17 години.

От това лято той към този момент е в тима до 19 години, като в дебюта си осъществя цели 6 гола. Общо за другите обединения на Борусия Мукоко има 90 попадения в 56 мача.

Родителите на Юсуфа са камерунци (майка му е на 30 г.), само че татко му има немски паспорт от 27 години насам. Мукоко е роден в африканската страна, само че също има немско поданство, поради което е част от Бундестима до 16 година

Youssoufa Moukoko made his debut for Borussia Dortmund U-19.

He's just 14 years old pic.twitter.com/qjABUd0C2l
— The Football Arena (@FootballlArena) August 13, 2019
“Веднага след раждането му аз го записах в немското консулство в Яунде”, кълне се таткото. От Die Welt са се допитали и до Външно министерство, откъдето обаче отхвърлят бащата да е сторил това. Това единствено укрепва подозренията, че момчето е по-възрастно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР