Феноменалната финландска група Апокалиптика ще свирят тази вечер от 19

...
Феноменалната финландска група Апокалиптика ще свирят тази вечер от 19
Коментари Харесай

Апокалиптика отново забиват в Пловдив

Феноменалната финландска група Апокалиптика ще свирят довечера от 19 часа на Летния спектакъл на Бунарджика. Специални посетители на концерта им под тепетата са исландците о Solstafir. Solstafir са смели експериментатори с неповторим жанр, изменящ се през годините и разпознаваемо звучене, с което си заслужиха особено място в актуалната метъл сцена. Групата има ярки еднаквост и лъчение, с което се откроява от общия поток и мъчно носи на стилови етикети.

През ноември 2020г. исландците издадоха посредством Season of Mist седмия си студиен албум, озаглавен Endless Twilight of Codependent Love. Песни от него, както и типичен пиеси на бандата, ще бъдат включени в дългия над един час сет на осъществяването им в Пловдив.

С тънко възприятие за музициране, групата обогатява меланхоличния пост-метъл с мелодии, с които рисува експресионистични мощно въздействащи музикални картини с китарни линии, смразяващи със студенината на метъла от Севера.

Минали са 25 години от излизането на дебютния албум на финландските хедбенг виолончелисти Апокалиптика, озаглавен Plays Metallica by Four Cellos (Mercury Records). Минали са 22 години от магическия първи концерт на Apocalyptica в България. Той се състоя на Античния спектакъл в Пловдив през 1999г. и завоюва почитател маса на групата у нас, която помни този концерт и до момента. През годините възпитаниците на Академия „ Сибелиус “ в Хелзинки вървяха по собствен път, оказал се сполучлив и като кариерна посока.

Порасналите  Апокалиптика се завръщат в града на тепетата за нова среща под звездите със своите фенове по покана на EventEase.

Както към този момент сме се уверили и персонално, куфеещите челисти от Финландия са дръзки, същински и отворени. Такива са и хората в аудиторията на техните представления. Финландците изпъкнаха като същински новатори в метъл сцената незабавно щом стъпиха на нея. Те продължиха да се развиват, да опитват и да изненадват. От квартет виолончелисти, изпълняващи кавъри инструментално, те започнаха да пишат авторски материал, разшириха състава като прибавиха барабанист, а по-късно включиха и вокални партии. За тях те канят разнообразни известни вокалисти, като тези колаборации от време на време са представяни и с осъществявания онлайн със съответния артист.

И въпреки да им бяха нужни години да бъдат признати и оценени в по-консервативните компании от почитатели в международното рок общество, те се настаниха трайно в афиша на огромни конгреси на метъл жанра.

Днес Апокалиптика все още са глътка пресен въздух с истинския си метод на музициране, професионализъм при правене на аранжиментите на техните музикални пиеси и със сърцати си осъществявания на сцена. И наистина-енергията и зарядът, които този респектиращ типичен инструмент виолончелото носи, в композиция с музиканти, в чиито сърца гори пламъкът на метъла, са сами по себе си причина за взривяващо шоу.

През пандемичната 2020г. групата издаде девети студиен албум със заглавие Cell-0 (Silver Lining Music)... Значи е време за концерт с опреснен сетлист с нови композиции – имаме го.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР