Феноменален сблъсък по издръжливост събра на пистата в Хасково професионални

...
Феноменален сблъсък по издръжливост събра на пистата в Хасково професионални
Коментари Харесай

Италиански триумф в надпреварата ЕКО 12 часа на България

Феноменален конфликт по устойчивост събра на пистата в Хасково професионални водачи, автомобилни запалянковци и звезди в конкуренцията ЕКО 12 часа на България.
 ЕКО 12 часа на България потегли с атрактивен старт (видео)
В единственото по рода си отборно съревнование, известно и като " дребния Льо Ман ", се включиха 140 участници от 11 националности, разграничени в 34 тима. С най-хубав резултат и близо 800 направени обиколки в професионалния клас до 93 кг се поздравиха италианците от PFV, следвани от белгийците kart-events и WLF Racing Team, още веднъж от Италия.

В по-леката категория до 83 кг, или така наречен клас Gold, преди всичко се класира българският екипаж GLS Racing Team, а състезателите и от двата класа разчитаха на най-хубавото performance гориво на ЕКО – бензин EKO Racing 100.



Сред участниците в 12-часовото предизвикателство видяхме най-хубавия български мотоциклетист Мартин Чой, който оглави EKO Racing Team. 24-кратният първенец кара " на смени " с младата вяра на дрифта – атрактивната Кристалина Стефанова, както и двама късметлии от специфична лотария за почитатели на Фейсбук страницата на ЕКО България – Симеон Михалев и Любомир Черкезов.

Двамата бяха особено подбрани след лотария и предварителни квалификаци на Sofia Karting Ring и по този начин стигнаха до приключението да се състезават един до друг с Мартин. " Скоростното " каре поддържаше чудесно движение и даже в един миг се задържа в първата десетка, само че положителната тактика на професионалните картинг водачи в последна сметка ги изпрати на 18-то място.

В сериозната конкуренция на картинг писта " Хасково " се включиха доста звезди на българския спорт и шоубизнес, за които бързите спортове са пристрастеност. 13-кратната национална сноуборд шампионка Александра Жекова оглави " Звездния тим ", в който се редуваше на пистата с още четирима състезатели и сподели отлични времена от по-малко от секунда от експертите.



Зад кормилото на All Stars Team седнаха двама първенци по устойчивост - ултрамаратонецът Краси Георгиев и многократният първенец по плувен маратон Петър Стойчев.

Воля и умения на пистата демонстрираха още звездата от кино лентата " Бензин " Снежана Макавеева, а в последния миг звездното каре бе подсилено от рали състезателя Григор Григоров, поради отсъствието на филмовата звезда Асен Блатечки.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР