Фенел е името на дивия копър, но ако не разполагате

...
Фенел е името на дивия копър, но ако не разполагате
Коментари Харесай

Красиво поднесено ястие: салата с печено цвекло и фенел

Фенел е името на дивия копър, само че в случай че не разполагате с подобен, и градинският ще ви свърши работа. Необходими артикули

500 г алено цвекло

1 бр. фенел (резене или див копър)

1-2 бр. авокадо

1 ч. л. сок от лимон

1 грейпфрут

сол

черен пипер

За дресинга:

1 с. л. майонеза

4 с. л. кисело мляко

1 ч. л. сок от грейпфрута

1 с. л. зехтин

сол

черен пипер

За украсата:

цветове див или култивиран копър

Начин на подготвяне

Измийте цвеклото, обелете го и го нарежете на шайби, написа Elle. Наредете ги в тава, посолете и залейте с малко зехтин. Печете на 180-200 градуса за 30 минути, до момента в който цвеклото стартира леко да се карамелизира. Извадете да се охлади в купа и залейте с балсамов оцет, в който да престои час за овкусяване.

Ако мощният анасонов мирис на фенела не ви подхожда, го сгответе, с цел да омекотите чувството. Нарежете на шайби, полейте със зехтин и сложете във фурната на 170-180 градуса за 10-15 минути, едвам омекне, само че не прекомерно.

Обелете авокадото и нарежете на кръгове или полумесеци. Поръсете с лимонен сок и щипка сол, с цел да не потъмнее до сервирането.
Махнете кората и ципата на грепфрута и използвайте отцедения от тях сок за дресинга. От месестата част оформете резени с размера на шайбите цвекло и авокадо. Подредете ги дружно с фенела едни върху други и подправете със сол и черен пипер.

Украсете с цветове и стръкове копър. За лека мъка прибавете маргаритки, а в случай че желаете повече наслада – цветове от лайка. Гарнирайте с дресинг от разрушените майонеза, кисело мляко, цитрусов сок, зехтин и подправки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР