Фен групировки от цяла Европа изпратиха отворено писмо до президента

...
Фен групировки от цяла Европа изпратиха отворено писмо до президента
Коментари Харесай

Ултраси с отворено писмо до Чеферин

Фен групировки от цяла Европа изпратиха отворено писмо до президента на УЕФА Александър Чеферин с искане да бъде отстранена възбраната за потребление на трибуните за правостоящи по време на мачовете от евротурнирите.

В писмото се споделя, че възбраната е неуместна, защото по този начин или другояче ултрасите стоят прави по време на мачовете.

УЕФА и ФИФА, както и във Висшата лига на Англия, изискват трибуни с напълно седящи места по време на мачовете. Но в някои шампионати се позволяват правостоящи, като да вземем за пример в немската Бундеслига.

Писмото на почитателите е част от акцията " Европа желае да се изправи ". В него се акцентира, че възбраната е въведена през далечната 1988 година, като бързо решение на няколко нещастия на игрища в Европа. Но по-задълбочен разбор след това сподели, че трибуните за правостоящи не са причина за нещастията през 80-те години, при които починаха десетки.

В писмото се показва, че 100 000 души стоят прави в своите браншове по време на мачове в Бундеслигата и потвърждават, че тези браншове не са риск за сигурността на хората.

Феновете акцентират още, че игрища с напълно седящи места значи по-високи цени за билети, което пречи на младите ентусиасти с ниски приходи да посещават мачовете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР