Фен група на Нюкасъл е отправила призив към ръководството на

...
Фен група на Нюкасъл е отправила призив към ръководството на
Коментари Харесай

Саудитсите признаха, че Нюкасъл е държавна собственост, фенове искат преразглеждане на сделката

Фен група на Нюкасъл е отправила апел към управлението на Премиър лийг да преразгледа доста в детайли собствеността на Нюкасъл след изнесените нови данни в последните дни за това кой тъкмо управлява клуба. В четвъртък “Дейли Мейл ” разгласява документи, свързани със правосъден развой в Съединени американски щати, които са подадени от кралство Саудитска Арабия и гласят:

“PIF и негово превъзходителство Ясир Осман Ал Румаян не са елементарни трети страни в правосъдното произвеждане, подчинени на главните стандарти, а публични представители на Кралство Саудитска Арабия. PIF е върховен инструмент на кралството, а Ал Румаян настоящ министър на държавното управление, което значи, че те не могат да бъдат постоянно призовавани да дават показания, както и да дават документи по правосъдни производства, ” се споделя в документите.
 Новите притежатели на Нюкасъл направиха огромна крачка по пътя към една от значимите си цели Новите притежатели на Нюкасъл направиха огромна крачка по пътя към една от значимите си цели
Именно PIF закупи Нюкасъл през есента на 2021-а година против 305 милиона паунда, а Ал Румаян е началник на клуба. Сделката бе осъществена след инспекция от страна на Премиър лийг, а футболната централа получи цялостни уверения от страна на ръководещите в Саудитска Арабия, че клубът няма да е държавна благосъстоятелност и в него няма да има директна интервенция от управителните органи на локално равнище. Още тогава тези пояснения бяха подложени на доста съществени рецензии и подозрения. 

“Още при реализирането на договорката ние декларирахме, че Премиър лийг в никакъв случай не е трябвало да позволява нейното осъществена, защото това значи, че една суверенна страна ще управлява Нюкасъл Юнайтед. Сега имаме черно на бяло доказателства за това, което беше ясно от самото начало. Новината значи, че “правните и обвързващи гаранции ”, които PIF даде на Премиър лийг, с цел да улесни поглъщането, че саудитското държавно управление няма да се намесва в ръководството на клуба, не са правилни, защото в съда те признаха, че Ясир ал-Румаян е част от точно това държавно управление, ” декларират от почитател групата.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Правозащитната организация Amnesty International също прикани Премиър лийг да направи нов обзор на договорката и да насочи запитвани към клуба във връзка новите информации, които станах обществено достаяние. Самата организация PIF пък се ръководи от саудитския престолонаследник Мохамед Бин Салман.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР