Фемке Халсема, първата жена кмет на Амстердам, иска да ограничи

...
Фемке Халсема, първата жена кмет на Амстердам, иска да ограничи
Коментари Харесай

Шок: Кметицата на Амстердам иска да ограничи червените фенери!

Фемке Халсема, първата жена кмет на Амстердам, желае да ограничи проституцията в града, написа Bloomberg. Кметицата счита, че сегашната известност на града като секс дестинация работи срещу него.

Халсема разяснява, че в последните години идват прекалено много туристи, чиято основна цел е Кварталът на алените фенери, където главно са съсредоточени проститутките в холандския град. Много от тях са чужденки.

През 2016 Амстердам, с население от 850 000 души, е бил посетен от 18 милиона туристи. Кметицата разяснява, че броят на туристите ще пораства, само че би желала те да идват в града поради историята и културните забележителности, а не поради платения секс.

Тя добави, че поради „ Червените фенери “ привлекателността на Стария град е спаднала доста в последните години.

Намеренията на Халсема се поддържат и от забележителна част от локалните поданици, които на референдум наскоро отхвърлиха предлагането за специфичен кей, на който да дебаркират лодки със секс туристи.

„ Блумбърг “ разяснява, че градската администрация има и други съществени проблеми – да вземем за пример дефицитът на жилища на фона на идващите поради Брекзит британци, както и поради преместването на централата на Европейската организация по медикаментите от Лондон в Амстердам.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР