FEMA обявява 3 милиарда долара за устойчивост на климата, тъй като времето изтича за Конгреса да попълни своя фонд за бедствия

...
В рекордна година на бедствия Федералната агенция за управление на
Коментари Харесай

В рекордна година на бедствия Федералната агенция за управление на извънредни ситуации обявява почти 3 милиарда долара в понеделник за общностите за изграждане на устойчивост срещу екстремните метеорологични условия, подхранвани от изменението на климата.

Новите пари, които ще дойдат от двупартийния закон за инфраструктурата на Конгреса, приет миналата година, се обявяват точно когато агенцията изчерпва средствата за помощ при бедствия и опасен ураган се стоварва над Флорида. FEMA се нуждае от Конгреса да одобри допълнителни разходи, когато отново започне сесията, за да предотврати изпадането на агенцията на червено.

Законът за инфраструктурата съдържаше милиарди долари, за да помогне на общностите да станат по-устойчиви на въздействията на затоплящата се планета, като покачване на морското равнище и по-силни бури. Администраторът на FEMA Дийн Крисуел каза пред CNN, че проучванията показват, че устойчивостта е инвестиция, която се отплаща.

„Всеки долар, който харчим за устойчивост – като тези пари тук – ни спестява 6 долара за отговор и разходи за възстановяване“, каза Крисуел пред CNN. „Искаме да намалим тази сложност на възстановяването, което спестява пари от фонда за помощ при бедствия, защото тогава не е нужно да харчим толкова много, за да помогнем на общностите да се възстановят от тези видове бедствия.“

МАЯМИ, ФЛОРИДА - 31 МАЙ: Администраторът на FEMA Дийн Крисуел се обръща към медиите от Националния център за ураганите на 31 май 2023 г. в Маями, Флорида. С официалното начало на сезона на ураганите в Атлантическия океан на 1 юни служители на FEMA и NOAA говориха с медиите и насърчиха хората да се подготвят за предстоящия сезон на ураганите. (Снимка от Joe Raedle/Getty Images) МАЯМИ, ФЛОРИДА – 31 МАЙ: Администраторът на FEMA Дийн Крисуел се обръща към медиите от Националния център за ураганите на 31 май 2023 г. в Маями, Флорида. С официалното начало на сезона на ураганите в Атлантическия океан на 1 юни служители на FEMA и NOAA говориха с медиите и насърчиха хората да се подготвят за предстоящия сезон на ураганите. (Снимка от Joe Raedle/Getty Images) Джо Редъл/Гети изображения

Финансирането за устойчивост, чиито подробности бяха споделени първо с CNN, идва от различен източник от този, който поддържа фонда за помощ при бедствия на FEMA – парите, които агенцията използва, за да реагира на бури. Този фонд е опасно близо до изпразване за година, в която до момента има рекорден брой бедствия за милиарди долари и ураган, който се прицели във Флорида тази седмица.

Крисуел каза пред CNN, че се очаква фондът за помощ при бедствия на агенцията да изчерпи парите си „към средата на септември“, освен ако Конгресът не приеме допълнително финансиране за попълването му. Очаква се Конгресът да се върне след Деня на труда.

Въпреки двупартийната подкрепа в Сената, консерваторите в Камарата на представителите предупредиха, че са недоволни от обвързването на финансирането за бедствия с допълнително финансиране за Украйна – което може да доведе до продължителна битка за разходи. Ако финансирането не бъде прието скоро след завръщането на Конгреса в началото на септември, това може да попречи на реакцията на агенцията на бъдещи атлантически урагани и да забави дългосрочните усилия за възстановяване на Мауи.

FEMA вече е включила в разходите си незабавния отговор на горските пожари в Мауи, урагана Хилари в Калифорния и първоначалния отговор на Идалия, каза Крисуел. Агенцията наблюдава фонда за помощ при бедствия „ежедневно“, каза тя, за да види дали трябва да се коригира, „за да сме сигурни, че винаги имаме достатъчно, за да подкрепим усилията за спасяване на живота“.

„Поставяме планове за това как ще използваме нашите инструменти, за да сме сигурни, че винаги имаме финансиране за подпомагане на непосредствените животоспасяващи нужди“, каза Крисуел.

Представители на администрацията се надяват, че вливането на нови средства за устойчивост на климата ще помогне на общностите да станат по-силни и по-безопасни. За първи път FEMA отпуска финансиране за устойчивост при екстремни горещини, като се съгласява да финансира проект, предложен от Портланд, Орегон, за засаждане на 10 500 дървета през следващите три години, за да осигури повече сянка, да подобри качеството на въздуха и да помогне при наводнения по време на силни дъждовни бури.

Идалия е очаква се да достигне сушата в сряда сутринта близо до Биг Бенд във Флорида. class= Очаква се Idalia да достигне сушата в сряда сутринта близо до Биг Бенд във Флорида. cnnweather

„Този ​​проект ще бъде наистина чудесен пример за други общности да видят какво има в областта на възможностите да помогнат в борбата с екстремните горещини, които преживяхме през последните няколко години и които продължават да се увеличават“, каза Крисуел. „Това е първото, което наистина ни позволява да използваме дървета, за да помогнем за намаляване на градските топлинни острови, които общностите имат.“

Други проекти, които ще бъдат финансирани, включват укрепване на мрежата в Jefferson Parish, Луизиана, за да издържа на ветрове със скорост 150 mph и да поддържа захранването по време на урагани; инсталиране на нови канализационни тръби в предразположения към наводнения квартал Джеферсън Чалмърс в Детройт; и надграждане на язовира Hobart Creek Reservoir в Невада, както за защита на водните нива, така и за обезопасяване на язовира.

Освен това FEMA разпределя милиони долари, за да помогне на общностите да станат по-устойчиви на наводнения, като финансира 149 проекта в 28 щата и окръг Колумбия в рамките на своята програма за подпомагане на смекчаването на наводненията.

Финансирането ще бъде използвано за издигане на някои домове и придобиване и разрушаване на други, които са били многократно наводнявани. Някои от проектите включват издигане на 84 структури и отваряне на нови зелени площи в източната част на Батън Руж, Луизиана, и издигане на 19 домове във Флорида Кийс с помощта на кейове и бетонни основи. В допълнение, средствата ще бъдат използвани за закупуване и разрушаване на многократно наводнени сгради в Machesney Park, Илинойс, превръщайки района в зелено пространство.

„Нашите местни и общностни партньори са първите, които реагират, когато се развият екстремни метеорологични явления, и те са на предната линия за изграждане на устойчивостта на нашата нация към въздействието на изменението на климата“, каза секретарят по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас в изявление.

Отвъд FEMA, устойчивостта на климата се превърна в голям фокус за президента Джо Байдън, чийто Бели дом работи с агенции за разполагане на 50 милиарда долара в обща устойчивост и адаптация, приети в закона за инфраструктурата и Закона за намаляване на инфлацията.

На фона на безпрецедентна година на бедствия, Крисуел добави, че е от решаващо значение за общностите в цялата страна да станат по-силни и по-подготвени, тъй като времето, подхранвано от изменението на климата, блъска САЩ през цялата година.

„Обикновено се представяме за пика на сезона на ураганите като най-натовареното време от годината“, каза Крисуел. „Това, което виждаме, е целогодишно оперативно темпо, каквото не сме виждали досега. Трябва да сме сигурни, че работим с нашите екипи всеки ден, за да можем да се справим с тежките метеорологични явления, случващи се през цялата година.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР