Феликс Оже-Алиасим претърпя болезнено поражение в първия си АТР мач

...
Феликс Оже-Алиасим претърпя болезнено поражение в първия си АТР мач
Коментари Харесай

В тенис зрелище: Несломим Оже-Алиасим сътвори фамозен обрат над световния №74 в Париж!

Феликс Оже-Алиасим претърпя мъчително проваляне в първия си АТР мач в зала от заключителните съревнования за сезона, отстъпвайки на старта в Астана пред Роберто Баутиста Агут. Канадецът след това претърпя цялостна трансформация в представянето си и записа 13 следващи победи, по време на които победи с купите от шампионатите във Флоренция, Антверп и Базел, с цел да се утвърди в позицията на състезателят намиращ се в най-хубава момента форма в Тура.

Феликс попадна измежду осемте топ сложени за Мастърс 1000 шампионата в Париж, което му даде известно време за възобновяване, преди през днешния ден да излезе на корта за откриващия си конфликт във френската столица против квалификанта Микаел Имер. Схватката сред двамата младежи се трансформира в безспорен тенис театър, който продължи умопомрачителните 3 часа и 30 минути, с цел да може Оже-Алиасим да сътвори невъобразим поврат от сет и пробив обратно, увеличавайки победната си серия на 14 поредни триумфа - 6:7(6) 6:4 7:6(6). Изтощителният триумф класира представителя на топ 10 за осминафиналите в Париж, където той чака един всред Тейлър Фриц и играещия своя финален шампионат в кариерата си Жил Симон.

Аутсайдерът действаше със забележително самочувствие още от началните минути на дуела, като окончателно се доверяваше на форхенда си за игра в атакуващ проект и брейкболите на сметката му се множаха безспирно. Световният номер 8 все пак резервира нужното самообладание, с цел да отрази пет шанса за пробив през противника чрез страхотния си сервис, с цел да дочака своята опция в десетия гейм, когато разполагаше със сетбол. Вдъхновеният Имер точно в основните мигове на лично подаване блестеше най-вече с изящни комбинации от дланновия си удар и провокира изиграването на тайбрек, в който на два пъти повеждаше с минипробив, само че допускаше равнене, преди третият подобен случай да му се окаже късметлийски и той отмъкна дебютния сет 79 минути след началото му.

Във втората част статуквото шведът да е в ролята на водач изглеждаше още по-видно, като той във всеки комфортен миг търсеше контраакция против така и така изпълнената с неточности игра на любимеца. Умората привидно също обзе Алиасим, който постоянно се затрудняваше в напредването си по корта на продължителните разигравания и серията му от 93 следващи извоювани сервис гейма, почнала още в Антверп, откри своя край, а квалификантът поведе с безапелационното 4:1. В последвалите минути Алиасам беше напълно изправен до стената, откакто трябваше да се оправя с нови брейкболи на начален удар, но преодоля психическия миг и заигра по метода, който го изведе до триумфите му в последните седмици, при което и новобранецът рухна, с цел да станем очевидци на безусловно непредвиден процес на събитията и пет следващи гейма в актива на канадеца, който възвърне равенството в обособените сетове.

Имер в тези мигове от срещата се трансформира в бледа сянка на себе си от показаното по-рано в конфликта, при което международният номер 8 не се поколеба да бъде себеотрицателен в офанзивите си и поведе с пробив задатък в решителната част - 2:0. Канадецът обаче още веднъж трябваше да претърпи фарс на сервис и позволи куп грешки, предавайки подаването си, с цел да може броени минути по-късно чрез мълниеносен рибрейк, пристигнал след поредност от уинъри, да си възвърне преимуществото в резултата. Квалификантът в този миг побърза да потвърди, че към момента не е споделил последната си дума в мача и провокира нови неточности от ракетата на любимеца, а паритетът възцари при 4:4 и докара срещата до извънредно трагичен свършек с тайбрек в последния сет. В дългия гейм водачеството постоянно менеше притежателя си, но по-голямата непоклатимост на сервис и в разиграванията с ниска дълготрайност оказа своето позитивно въздействие за Оже-Алиасим, който оползтвори втория си мачбол, с цел да постави точка на разногласието в конфликта след 3 часа и 30 минути епична борба за всеки метър на корта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР