Феликс Оже-Алиасим имаше летящ старт на сезона, след като достигна

...
Феликс Оже-Алиасим имаше летящ старт на сезона, след като достигна
Коментари Харесай

Звездопадът в Маями продължава: Световният №9 също е аут още след първия си мач!

Феликс Оже-Алиасим имаше летящ старт на сезона, откакто доближи до четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия, а след това се поздрави и с купата на АТР 500 шампионата в Ротердам. Днес обаче канадецът трябваше да преглътне трето следващо проваляне, този път във втория кръг на Мастърса в Маями от Миомир Кецманович, който показва извънредно високо равнище на игра от първата до последната точка в дуела, с цел да се поздрави с крайната победа с изразителното 6:4 6:2 и да се придвижи към третия кръг на конкуренцията, където го чака конфликт със Себастиан Корда или Алберт Рамос Виньолас.

Сърбинът влезе в мача пределно съсредоточен и още в първото противниково подаване се снабди с два брейкбола, които обаче не бяха материализирани. Въпреки това той не отпусна хватката си нито за миг и дочака комфортния миг, в който да се възползва от съмненията на противника. Това се случи в седмия гейм, когато международният №9 позволи серия от непредизвикани грешки, довели до брейк в сметката на Кецманович, оказал се съдбоносен за изхода на частта в негова изгода.

Вторият сет пък протече още по-категорично за сърбина, който продължи да бъде извънредно стабилен от сервис линията, не оставяйки никакви шансове на Оже-Алиасим даже да доближи до опция за пробив. Балканецът също по този начин не пропускаше миг, в който да нападна слабия начален удар на канадеца и не след дълго Кецманович се откъсна напред с 2 брейка и 5:1, като оттова насетне връщане обратно за седмия подложен не съществуваше.

The upward trend continues
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР