Фелациото е популярно забавление, на което се радват както хората,

...
Фелациото е популярно забавление, на което се радват както хората,
Коментари Харесай

Плюсове и минуси на гълтането при орален секс

Фелациото е известно развлечение, на което се радват както хората, по този начин и животните, само че последствията след кулминационната точка от време на време са малко проблематични, написа sexwell.bg.

" Плюеш или гълташ " е строгият ултиматум, подложен пред хората, които за първи път се захващат с изкуството да вършат орална обич на мъж. Малко се приказва за правенето на фелацио, а още по-малко за протичащото се с даващия след оргазма на мъжа, само че сме привикнали да мислим, че едни плюят, а други гълтат. Наистина ли е по този начин?

Вкусът на спермата не е като на ванилов сладолед. И все пак, усетът ли е повода да се плюе? Наистина ли хората поемат еякулат в устата си и по-късно го изплюват, тъй като не им харесва усета? Все отново, вкусовите рецептори са на езика, а не в гърлото, т.е. плюенето в действителност не икономисва вкусването на течността. Даже може да го утежни. Може би никой не плюе, откакто е опитал един път - като тук изключваме плюенето като част от образната стимулация, където по-късно може да се оближе назад. Тоест, даващите не се разделят толкоз на " плюещи и гълтащи ", а по-скоро на такива, които разрешават да се свърши в устата им и такива, които разрешават да се свърши на друго място, надалеч от езика им.

Плюсовете на свършването в устата
Мъжкият еякулат съдържа към 5000 мг протеин на 100 мл, както и много здравословна доза цинк и дребни количества витамин С, магнезий и калий. Все отново, в еякулата от един оргазъм, тези количества са оскъдни. Очевидно е по-добре да получавате дневната си доза от тези хранителни субстанции от действителната храна, само че малко в допълнение поддържане тук и там не е неприятно нещо. Най-малкото, няма да ви навреди.

Освен хранително наличие, човешката сперма съдържа и антиоксидант, наименуван спермидин, за който е потвърдено, че забавя процеса на стареене в клетките. Този резултат се приписва на способността на спермидина да контролира процеса на клетъчно преработване, прочут като аутофагия, макар че дали такава изгода може да бъде реализирана от орален секс наподобява малко евентуално.
Плюсовете на свършването отвън устата
За всички плюещи или избягващи свършването в устата им хора, бъдете сигурни, че жертвайки всичко нагоре, може доста да намалите риска от заразяване с болест, излъчена по сексуален път, като ХИВ, херпес или хепатит. Разбира се, сходни болести към момента могат да се предават даже без преглъщане, а инфекцията е доста по-вероятно да възникне, в случай че лицето, което прави орален секс, има порязване или отворена рана в или към устата си.

Избягването на свършването в устата може да е належащо и за тези, които страдат от алергия към еякулат, известна като свръхчувствителност към човешка семенна плазма (HSP). Причинена от избрани протеини, получени от простатата, свръхчувствителността към HSP може да провокира редица местни и систематични признаци и може да направи неосъществим незащитения секс. За благополучие обаче положението е доста рядко и не би трябвало да тревожи по-голямата част от хората!
Защо спермата има неприятен усет?
Както казахме, спермата като цяло не е най-вкусното нещо на света и множеството хора я толерират, с цел да доставят наслаждение на колегата си.

Няколко течности се комбинират със спермата, за формиране на семенна течност. Всяка от тези течности прибавя разнообразни химикали, като всеки въздейства върху усета на спермата. Ерготионеинът - антиоксидант, който нормално се развива в гъбите, също участва в нея и може да ѝ придаде усет, сходен на сурови гъби. Съдържа се и фруктоза - тип захар, която оказва помощ за подхранването на спермата и може да ѝ придаде леко сладостен усет. Сред другите съставки са аминокиселини, лимонена киселина, фосфор, цинк, калций, натрий и разнообразни ензими.

Вкусът на спермата варира от човек на човек. Повечето хора разказват усета като композиция от:
горчив или солен, тъй като е алкална; сладостен, поради наличието на захар; железен, поради минералите и витамините;
Спермата съдържа и доста вода, която разрежда миризмата. Много хора въобще не виждат миризма. Когато се случи, те разказват мускусна, солена или леко железна миризма.

Мъжете обаче могат, до известна степен, да въздействат на това какъв усет има еякулатът им, най-много като лимитират приема на избрани храни или вещества.
Влияе ли диетата на усета на спермата?
Храни, които създават мощна миризма, като броколи и карфиол, могат да влошат усета или миризмата на спермата. Много мазното месо също я вгорчават. Ако човек забележи, че избрана храна трансформира телесната му миризма, това може също да промени миризмата и усета на спермата му.

Цигарите утежняват усета на спермата на 100% - вършат я горчива. Обикновено е нужна към една седмица без никотинов банкет, с цел да се възвърне натуралният усет на семенната течност.

Плодовете, като цитрусови плодове и ананас, се смята, че при някои хора могат да подобрят усета на спермата.

Здравословни проблеми у индивидът, който пробва спермата, също могат да повлияят на нейния усет. Медицински положения, които могат да повлияят на вкусовите рецептори на тялото, включват:
респираторни инфекции инфекции на междинното ухо проблеми със здравето на зъбите инфекции в устата или венците скорошна интервенция на устата, носа или лицето пострадвания на главата или гръбначния мозък някои медицински лекувания, в това число лъчева терапия и някои антибиотици излагане на химикали, като някои пестициди
Оралният секс е постоянно срещан полов акт, който доста хора намират за доста прелестен. Проучвания демонстрират, че 85,4% от мъжете и 83,2% от дамите са правили орален секс най-малко един път в живота си. Но с цел да се насладиш на това прекарване, не е наложително да вкусваш сперма.

Хората, които се тревожат за усета или аромата на мъжкия еякулат, могат да опитат да вършат орален секс и да спрат малко преди сътрудникът им да еякулира, след което ръчно да подтикват члена му до оргазъм, или пък да употребяват овкусени презервативи.

Тези практики могат да оказват помощ на хората с нови полови сътрудници или хората, които се усещат неловко от еякулата, да бъдат по-уверени и да поддържат здравословни полови връзки, които да се развиват в подобаващ за тях темп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР