Фекалии текнаха на един от най-красивите плажове по българското Черноморие

...
Фекалии текнаха на един от най-красивите плажове по българското Черноморие
Коментари Харесай

Гнус! Фекалии потекоха на един от най-красивите ни плажове

Фекалии текнаха на един от най-красивите плажове по българското Черноморие – Каваци Север, оповестява oчевидката Ирена Узунова. Тази заран тя и група туристи са останали шокирани, откакто от тръба, която до неотдавна бе за приключването на дъждовна вода, се изсипаха биологични остатъци и неразградена тоалетна хартия, написа " Флагман ". „ Гледката и миризмата бе ужасна! От доста години пристигам тук, знам, че това е тръба, която е употребена за дъждовна вода и не съм предполагала, че мога да се натъкна на нещо сходно. Това бе непоносимо. Сигнализирахме незабавно на РИОКОЗ Бургас, само че се оказа, че през днешния ден те не работели и щели да създадат инспекция в понеделник”, описа Ирена Узунова.

Най-вероятно хотелска база, някой от комплексите или заведение, намиращо се в съседство употребяват канализацията, с цел да изпускат фекалните си води. Предстои да се направи инспекция, с цел да се откри нарушителят.

Ако бъде открит екозамърсителят – ще отнесе солена санкция. Но в случай че не се открие – летуващите би трябвало да се надяват повече да не изпуска мръсотиите си към морето и чистия плаж.

Созопол е един от българските курорти, които имат построена канализационна мрежа, както и голяма пречиствателна станция със сериозен потенциал. Това се направи преди няколко години, с цел да се подсигурява чистотата на морето.

Смята се, че всички хотелски бази, частни домове и комплекси са вързани към канализацията и очевидно в този случай става въпрос за безсъвестен собственик, който за по-лесно и бързо е присъединил фекалните си води към дъждовната канализация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР