Федерика Могерини Върховният представител на ЕС по външната политика и

...
Федерика Могерини Върховният представител на ЕС по външната политика и
Коментари Харесай

Могерини защити предложението за обособяване на изнесени центрове за мигранти


Федерика Могерини

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини отбрани предлагането отвън Европейски Съюз да бъдат обособени изнесени центрове за мигранти, търсещи протекция. В началото на миграционната рецесия години сходни центрове бяха наречени от Европейски Съюз " горещи точки ", предава Българска телеграфна агенция от Брюксел.

По нейните думи центровете, обособени по този метод към този момент в Либия, дават позитивни резултати и са модел за подражателство. Намерили сме верния метод и следва да се придържаме към него, добави тя.

В посочените центрове мигрантите от Африка получават краткотраен заслон, подават молби за леговище в Европейски Съюз и в това време самоличността им бива проверявана с взимането на отпечатъци от пръстите и дланите. Данните се вкарват в система, в която се регистрира също дали молбата им е била задоволена, или отхвърлена.

Системата допуска пресичането на злоупотребите, следени в последните години, в които мигранти, достигнали Европейски Съюз и получили отвод да останат, намираха способи да аплайват за леговище още веднъж, в това число в друга страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР