Федерер: По-важно е да триумфирам в Лондон, отколкото да спечеля

...
Федерер: По-важно е да триумфирам в Лондон, отколкото да спечеля
Коментари Харесай

Федерер: По-важно е да триумфирам в Лондон, отколкото да спечеля титла номер 100

Федерер: По-важно е да побеждавам в Лондон, в сравнение с да печеля купа номер 100
Роджър Федерер показа на конференция преди началото на заключителния Мастъс на осемте най-хубави в Лондон, че е насочен към седми трофей от влиятелната конкуренция. Успех в английската столица ще бъде и юбилейната 100-а купа в кариерата. 20-кратният първенец от шампионатите на Големия шлем ще взе участие за 16-и път във финалите на ATP, като е водач по трофеи от конкуренцията – две трофеи в Лондон, две в Шанхай и две в Хюстън. Световният номер 3 има четири трофеи през сегашния сезон, в това число Аустрелиън Оупън, като е втори по трофеи във безконечната ранглиста след американеца Джими Конърс, който има 109.

,,Не мисля, че е изключително значение къде ще печеля 100-та си купа, стига това да се случи в един миг “, стартира Федерер.,,Ще бъде вълнуващо. Ако печеля тук е въпреки всичко повече поради самите финали, в сравнение с поради купа номер 100 “, разясни 37-годишният швейцарец.,,Обичам да играя тук. Винаги е било по този начин, още след дебютното ми присъединяване през 2002 година. Представих се отлично в Шанхай тогава, доколкото си припомням “, добави той. Федерер е удовлетворен от сезона си до тук.,,Мисля, че единствените две разочарования бяха на Уимбълдън и Ю Ес Оупън, там нещата не се развиха по метода, по който желаех. Иначе завоювах няколко шампионата, в това число и Аустрелиън Оупън. Имах стабилен сезон, не бях контузен през множеството време, в действителност се веселя от сезона си досега. Надявам се и в Лондон да се показва на високо равнище “.

Федерер приказва и за физическата си форма в края на акцията, като показа, че възрастта не е фактор в края на годината.,,Единствено Новак Джокович може да каже, че е любимец преди началото на шампионата,защото изигра едни превъзходни пет месеца и е във форма, само че даже той не може да бъде изцяло сигурен в триумфа си, изключително имайки поради, че става въпрос за мачове в два от три сета на закрито, постоянно може да се получи изненада. Играя добре от 2011 насам, макар че нямам купа от този момент. Просто имаше няколко тенисисти, които се представяха една концепция по-добре от мен през седмицата в предходните издания “, приключи той. Федерер открива акцията си в Лондон против Кей Нишикори. Освен него в група Лейтън Хюит са още Кевин Андерсън и Доминик Тийм. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР