Федерер не изключи участие на Ролан Гарос през следващата годинаСветовният

...
Федерер не изключи участие на Ролан Гарос през следващата годинаСветовният
Коментари Харесай

Федерер не изключи участие на Ролан Гарос през следващата година

Федерер не изключи присъединяване на Ролан Гарос през идната година
Световният номер 2 Роджър Федерер разкри, че може и да взе участие в сезона на клей през 2019-та година, макар че напълно пропусна шампионатите на алено през последните два сезона. 37-годишният тенисист към този момент взе участие на по-малък брой шампионати поради напредналата си спортна възраст, само че не изключи опцията да се завърне на кортовете на Ролан Гарос, където за последно игра през 2015-та година.

"Ще знам графика си за идващия сезон до края на годината. Обичам да възнамерявам програмата от рано, с цел да мога да изготвя режима на подготовка, физическите натоварвания, даже какви да бъдат тренировките ми през декември. В момента обмисляме сезона на клей. Той не е изключен. Това, несъмнено, е сериозна смяна. Ако играя на клей шампионатите, това трансформира програмата ми напълно", показа Федерер, който има една купа на Ролан Гарос, а за последно игра край в Париж през 2011-та година.

Швейцарският маестро стартира доста мощно тази година, като завоюва Аустрелиън Оупън и шампионата в Ротердам, с цел да се завърне на върха в международната класация, само че по-късно формата му падна и той стигна единствено до още една купа - от шампионата в Щутгарт. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР