Федерацията "Спорт за хората с увреждания“ също се включи в

...
Федерацията "Спорт за хората с увреждания“ също се включи в
Коментари Харесай

Федерацията Спорт за хората с увреждания“ иска честна реформа, майките: Няма да се откажем!

Федерацията "Спорт за хората с увреждания “ също се включи в полемиката за промяната в законодателството за хората с увреждания. Организацията изиска почтена промяна, а не ограничения, които единствено да укротят създалото се напрежение.
Председателят на Федерацията "Спорт за хората със зрителни увреждания “ доктор Иван Янев моли противоречивите текстове от законодателството да не бъдат единствено замразени, а напълно оттеглени:

"Много деликатно би трябвало да се реши дали ще се направи същинска промяна, само че почтена, или просто ще се потуши рецесията. Това се случва към този момент неведнъж. Именно оставката на министър Петков беше провокирана, с цел да се потуши напрежението. Не бих споделил, че министърът има виновност. Вина има системата, която се е натрупвала с години и е дефектирала с години. За да има същинска промяна, би трябвало да има нов метод, а точно нова оценка на увреждането ".

Толкова години чакаме някаква смяна и толкоз години никой не е застанал зад нас да ни съставлява, тъй че ние към този момент няма да се откажем. Това показа в изявление за предаването "Нещо повече " на стратегия "Хоризонт " Ина Маринова от митинга на майките:

"Абсолютно нищо няма в тази страна за хората с увреждания. Не бива да има оценка, която е субективна като ТЕЛК системата сега. На нас ни би трябвало нов орган, който да дефинира оценка на потребности, тъй като един има потребност от инвалидна количка, различен има потребност от асистентска грижа. Ние настояваме за обособен закон за персоналната помощ ".

Искат да се вкара една услуга в закон, което считаме, че не е практично и не е в интерес на хората с увреждания. Това акцентира пред "Хоризонт " Веска Събева от Асоциацията на родителите на деца с епилепсия:

"Този закон не обслужва всички хора с увреждания. Хората с увреждания в България са към 800 000. Ако на всички хора, на които им би трябвало непозната помощ, дадем милиард и половина, би трябвало да продължим да даваме за всички хора. Не можем да спрем единствено с една дребна част от хората с увреждания в България ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР