Федерацията по волейбол (БФВ) отрече обвиненията, че оказва натиск върху

...
Федерацията по волейбол (БФВ) отрече обвиненията, че оказва натиск върху
Коментари Харесай

Федерацията по волейбол отрече да оказва натиск на клубовете

Федерацията по волейбол (БФВ) отхвърли обвиняванията, че оказва напън върху клубовете. Ръководената от Данчо Лазаров централа дефинира изказванията като безпочвени, а задачата им е да се сътвори напрежение.

" Българската федерация по волейбол декларира изрично, че това са голословни изказвания, хвърлени в общественото пространство, без да са подплатени с нито едно доказателство и нито един съответен образец. Те явно целят да нагнетяват напрежение във волейболната общност.

Във връзка с това федерацията напомня, че в Република България съществуват съответните правоохранителни органи и приканва всеки клуб, върху който е оказван напън, от каквото и да е естество, да алармира прокуратурата, като показа съответните доказателствени материали ", се споделя в известието на федерацията.

Миналата седмица водещите клубове оповестиха, че желаят привикване на изключително изборно Общо заседание, с цел да смъкват Лазаров, който управлява волейбола у нас от 2001 година Част от тях оповестиха, че Лазаров притиска клубовете, които отново да гласоподават за него.

" Буквално часове откакто публично и намерено застанахме да изразим желанието си за привикване на изключително Общо заседание на БФВ, някои дами и господа от статуквото, в типичния за този жанр работа, започнаха със заканите, операциите и внушенията.

В тази връзка, всевъзможни " сигурни информации ", че така наречен Инициативен комитет е разпределил местата в Управителния съвет за " свои хора ", има подготвеност да " назначи " треньори за всички национални гарнитури, ще " заличава " клубовете, които не ни поддържат, както и цялостна замяна на администрацията на БФВ - не дават отговор на истината. Напротив. Това е неговият жанр на работа.

Не обещаваме нереални неща, не обещаваме милиони левове да потекат към всеки клуб. Ние сме част от всички клубове в България и имаме вяра, че решенията за развиването на волейбола би трябвало и ще се вземат от всички клубове - членове на БФВ, а не да се спускат от един човек. Така е обикновено, морално и законно ", споделиха от опозицията. Част от нея е шефът на Левски Владимир Николов, който беше доближен на Лазаров. Бившият капитан на националния ни тим разгласи, че сега федерацията е във банкрут.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР