Gymnastics Ireland „дълбоко съжалява“ за чернокожото момиче, пренебрегнато на церемонията по награждаването на медалите

...
Федерацията по гимнастика на Ирландия се извини за предполагаемото расистко
Коментари Харесай

Федерацията по гимнастика на Ирландия се извини за предполагаемото расистко отношение към млада чернокожа гимнастичка, която беше прескочена от длъжностно лице, раздаващо медали на редица момичета миналата година.

Видеозаписи, публикувани в социалните медии миналата седмица от събитие в Дъблин през 2022 г., показаха, че длъжностното лице изглежда пренебрегна момичето, единствената чернокожа гимнастичка в състава, което изглеждаше объркано.

Продължете да четете

списък от 4 елемента Шефът на ФИФА иска реферите да спират футболни игри, когато се появи расизъм„Неоправдано внимание“: Катар подкрепя футболист в спор за расизъмДокладът установява расизъм , сексизмът и елитаризмът широко разпространени в английския крикетТреньорът на ПСЖ Галтие, синът е задържан в разследване за расизъмкрай на списъка

„Бихме искали безрезервно да се извиним на гимнастичката и нейното семейство за безпокойството, причинено от инцидента“, се казва в изявление на Gymnastics Ireland (GI), публикувано на уебсайта й в понеделник.< /p>

„Това, което се случи в деня, не трябваше да се случва и за това дълбоко съжаляваме“, се казва в изявлението.

„Бихме искали да изясним напълно, че [GI] осъжда всякаква форма на расизъм“, добави той.

Видеото, публикувано в петък, скоро стана вирусно и предизвика широко осъждане на лечението на момичето, включително от звездата от американската гимнастичка Симон Байлс, която каза, че е изпратила на момичето лично видео съобщение за подкрепа.

„[Това] разби сърцето ми да видя... Няма място за расизъм в който и да е спорт или изобщо“, каза Байлс, седемкратен олимпийски медалист, в събота на X, платформата, известна преди като Twitter.

Съотборникът на Байлс от САЩ Джордан Чайлс описа инцидента като „отвъд обиден на толкова много нива“.

В по-ранно изявление GI защити длъжностното лице, за което каза, че е допуснало „честна грешка“, но призна, че е получило жалба от родителите на момичето с твърдения за расистко поведение през март 2022 г.

GI каза, че независимо посредничество е довело до „резолюция, договорена от двете страни през август 2023 г.“, че длъжностното лице е написало извинение и че момичето е получило медала си след церемонията.

Въпреки това Irish Independent в неделя анонимно цитира майката на момичето, че GI не се е извинил публично и че тя ще отнесе въпроса до Фондация за етика на гимнастиката в Швейцария.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР