Федерацията на ционистите в България призова премиера Бойко Борисов да

...
Федерацията на ционистите в България призова премиера Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Федерацията на ционистите иска Борисов да освободи Тома Белев от структура към МС

Федерацията на ционистите в България прикани премиера Бойко Борисов да освободи Тома Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество към Министерския съвет. Това се споделя в писмо до премиера, подписано от ръководителя на организацията Яков Джераси.

Реакцията е по отношение на коментара на Белев, който е и претендент за столичен общински консултант от "Демократична България ", който той написа във Facebook, че най-евтино са пътували "евреите в конските вагони – изцяло гратис ".

Ето и цялостния текст на писмото:

Пиша Ви тези редове по отношение на последните обществени мнения на господин Тома Белев по отношение на връзката сред депортирането на евреи по време на ВСВ и актуалните транспортни практики в гр. София.

Въздържайки се от потреблението на недодялан език, се обръщам към Вас с молбата да освободите господин Тома Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество, причислен към Министерския съвет. След години пропагандиране на концепцията, че България е извор на приемливост и освен към евреите, само че и към другите народи и нации, имам вяра, че господин Белев не заслужава какъвто и да е формален пост или публично асоцииране, и финансово подкрепяне от българска държавна институция.

Световната ционистка организация е извънредно възмутена от думите, изказани от господин Белев и поучава Правителството на България изрично да се дистанцира от хора с сходни антисемитски настроения и настройки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР